burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija7

Domaci džem od kajsija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
7

Sastojci

Kajsije

6 kg Kajsija zrelih

Secer

2 kg C Vanilin šećer

Domaci džem od kajsija

Odlican dimaci dzem od kajsija za sve koji vole poslastice od kajsija

Koraci pripreme

Prvo oprrati kajsije

Kajsije dobro operane,ociscene od kostica i presečene na pola poređati u šerpu adekvatne veličine za spremanje zimice.
Šerpu staviti na ringlu, poklopiti i kuvati kajsije tako poklopljene oko 20 minuta na većoj temperaturi uz često mešanje da ne zagore. Nikakva tečnost se ne dodaje jer kajsije odmah puste sok.
zatim skinuti poklopac sa šerpe i kuvati još 1h uz mešanje da ne zagori. Dodati šećer i uz mešanje i kuvati još oko 20 minuta. Nakon tih 20 minuta, sipati džem u čiste vruće tegle koje smo prethodno u rerni zagrejane na 80 °C. Vaditi jednu po jednu teglu iz rerne, da se ne bi ohladile. Džem mora da se sipa u vruće tegle. Tegle napuniti džemom do vrha, sačekati malo da se džem slegne, pa dodati još ako ima mesta. Poenta je da tegla bude puna, tako da prilikom stavljanja poklopca ne ostane vazduha u tegli. Tegle pažljivo zatvoriti (dobro stegnuti poklopce) pa ih okrenuti sa poklopcem na dole. Ako je voće zdravo, cisto i bez pegica i tegle čiste i dobro zatvorene, konzervans ne treba, Džem neće iscureti, a neće se ni pokvariti.

Naši proizvodi

Domaci džem od kajsija

Odlican dimaci dzem od kajsija za sve koji vole poslastice od kajsija

Koraci pripreme

Prvo oprrati kajsije

Kajsije dobro operane,ociscene od kostica i presečene na pola poređati u šerpu adekvatne veličine za spremanje zimice.
Šerpu staviti na ringlu, poklopiti i kuvati kajsije tako poklopljene oko 20 minuta na većoj temperaturi uz često mešanje da ne zagore. Nikakva tečnost se ne dodaje jer kajsije odmah puste sok.
zatim skinuti poklopac sa šerpe i kuvati još 1h uz mešanje da ne zagori. Dodati šećer i uz mešanje i kuvati još oko 20 minuta. Nakon tih 20 minuta, sipati džem u čiste vruće tegle koje smo prethodno u rerni zagrejane na 80 °C. Vaditi jednu po jednu teglu iz rerne, da se ne bi ohladile. Džem mora da se sipa u vruće tegle. Tegle napuniti džemom do vrha, sačekati malo da se džem slegne, pa dodati još ako ima mesta. Poenta je da tegla bude puna, tako da prilikom stavljanja poklopca ne ostane vazduha u tegli. Tegle pažljivo zatvoriti (dobro stegnuti poklopce) pa ih okrenuti sa poklopcem na dole. Ako je voće zdravo, cisto i bez pegica i tegle čiste i dobro zatvorene, konzervans ne treba, Džem neće iscureti, a neće se ni pokvariti.

Autor

Jaamina
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept