0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
6-7 teglica
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
6-7 teglica
1kg kg Mandarine (filetirane, bez opne)
1kg kg Šećer
1 kesica Rendana kora narandže
1 kašičica Tamni rum
50 ml Po pola kesice C vinobrana i C konzervansa
Ovaj džem je prava eksplozija ukusa i boja! Slatka, sočna bundeva savršeno se spaja sa osvežavajućom aromom mandarina, dok rum dodaje sofisticiranu, suptilno toplu notu. Svaka kašičica je poput malog zimskog čuda – narandžasta i svetlucava, idealna za doručak, desert ili čak kao poklon koji ostavlja utisak. C vinobran i C konzervans čuvaju prirodnu boju i svežinu, tako da “Citrusna Noć” traje celu sezonu. Originalna kombinacija i živopisna prezentacija čine ovaj džem pravim izborom.🌙🍊🎃
Iseci bundevu na sitne kockice i obari je 10-ak minuta da omekša.
Mandarine oljušti do kraja (skini i beli deo) i pomešaj sa bundevom. Izblendiraj sve u pire.
Dodaj šećer, vanilu i rendanu koricu narandže. Kuvaj na tihoj vatri oko 40 minuta, uz povremeno mešanje.
Pred kraj dodaj rum i kuvaj još 5 minuta da alkohol ispari, a aroma ostane.
Skloni sa vatre i umešaj C vinobran i C konzervans.
Vruć džem sipaj u tegle, zatvori i obrni naopačke 5 minuta.
Ovaj džem je prava eksplozija ukusa i boja! Slatka, sočna bundeva savršeno se spaja sa osvežavajućom aromom mandarina, dok rum dodaje sofisticiranu, suptilno toplu notu. Svaka kašičica je poput malog zimskog čuda – narandžasta i svetlucava, idealna za doručak, desert ili čak kao poklon koji ostavlja utisak. C vinobran i C konzervans čuvaju prirodnu boju i svežinu, tako da “Citrusna Noć” traje celu sezonu. Originalna kombinacija i živopisna prezentacija čine ovaj džem pravim izborom.🌙🍊🎃
Iseci bundevu na sitne kockice i obari je 10-ak minuta da omekša.
Mandarine oljušti do kraja (skini i beli deo) i pomešaj sa bundevom. Izblendiraj sve u pire.
Dodaj šećer, vanilu i rendanu koricu narandže. Kuvaj na tihoj vatri oko 40 minuta, uz povremeno mešanje.
Pred kraj dodaj rum i kuvaj još 5 minuta da alkohol ispari, a aroma ostane.
Skloni sa vatre i umešaj C vinobran i C konzervans.
Vruć džem sipaj u tegle, zatvori i obrni naopačke 5 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.