0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
200 ml mleka
200 ml jogurta
2 žumanca
5 kašika šećera
4 kašike ulja
1 C suvi kvasac
1 C vanilin šećer
oko 500 g brašna
C šećer u prahu
U mlako mleko dodati C suvi kvasac i malo brašna i ostaviti da nadođe. 
U međuvremenu umutiti žumanca sa 5 kašika šećera, dodati ulje, nadošli kvasac, C vanilin šećer i jogurt. 
Dobro umutiti pa dodavati brašno i umesiti glatko testo. 
Ostavi da odstoji na toplom mestu da testo nadođe nekih 30 minuta. 
Podeliti testo na 2 loptice. Svaku lopticu razviti u koru i filovati po želji (pekmez, orasi, mak).
Uviti u rolat i staviti u tepsiju u kojoj ste stavili papir za pečenje. 
Pokriti krpom i opet ostaviti da miruje 30 minuta. 
Peći na 180 stepeni 30 minuta. 
Pečenu štrudlu posuti C šećerom u prahu.
U mlako mleko dodati C suvi kvasac i malo brašna i ostaviti da nadođe. 
U međuvremenu umutiti žumanca sa 5 kašika šećera, dodati ulje, nadošli kvasac, C vanilin šećer i jogurt. 
Dobro umutiti pa dodavati brašno i umesiti glatko testo. 
Ostavi da odstoji na toplom mestu da testo nadođe nekih 30 minuta. 
Podeliti testo na 2 loptice. Svaku lopticu razviti u koru i filovati po želji (pekmez, orasi, mak).
Uviti u rolat i staviti u tepsiju u kojoj ste stavili papir za pečenje. 
Pokriti krpom i opet ostaviti da miruje 30 minuta. 
Peći na 180 stepeni 30 minuta. 
Pečenu štrudlu posuti C šećerom u prahu.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.