burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Štrudla sa pekmezom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 jaje

120 g šećera

120 ml ulja

120 ml mleka

10 g C vanilinog šećera

450 g brašna

12 g C praška za pecivo

pekmez od šljiva

malo suvog grožđa

cimet

Štrudla sa pekmezom

Koraci pripreme

Dodavati sastojke postepeno mešajući po dodatku svakog koraka: 1 jaje, 120 g šećera, 120 ml ulja, 120 ml mleka, 10 g C vanilin šećera, 450 g brašna i 12 g C praška za pecivo, dodati zajedno, umutiti sve.

Izmešati rukom i sačekati da testo naraste nekih 30-tak min. Razvijati testo oklagijom.

Po razvijenom testu mazati pekmez od šljiva, posuti cimet i suvo grožđe.

Uviti štrudlu u rolat i čekati 30 min da još malo naraste, a zatim peći 45 min na temperaturi od 170°C.

Po završenom pečenju posuti prah šećerom. Služiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Štrudla sa pekmezom

Koraci pripreme

Dodavati sastojke postepeno mešajući po dodatku svakog koraka: 1 jaje, 120 g šećera, 120 ml ulja, 120 ml mleka, 10 g C vanilin šećera, 450 g brašna i 12 g C praška za pecivo, dodati zajedno, umutiti sve.

Izmešati rukom i sačekati da testo naraste nekih 30-tak min. Razvijati testo oklagijom.

Po razvijenom testu mazati pekmez od šljiva, posuti cimet i suvo grožđe.

Uviti štrudlu u rolat i čekati 30 min da još malo naraste, a zatim peći 45 min na temperaturi od 170°C.

Po završenom pečenju posuti prah šećerom. Služiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept