burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Štrudla sa pečurkama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Testo:

10 g C suvog kvasca

0,5 dl mlake vode

2 kašičice šećera

1,5 dl ulja

1,5 dl vode

500 g brašna

2 kašičice soli

Nadev:

600 g šampinjona

1 struk praziluka

7-8 kašika kečapa

ulje, so, biber, origano

Premaz:

ulje

susam

Štrudla sa pečurkama

Koraci pripreme

Razmutite kvasac u 0,5 dl mlake vode sa 2 kašičice šećera i ostavite da zapeni.

Pomešajte 1,5 dl ulja i 1,5 dl vode i stavite da provri. Prohladite.

Pomešajte prosejano brašno i 2 kašičice soli.

Zamesite brašno sa nadošlim kvascem i prohlađenom mešavinom ulja i vode.

Pokrijte testo kuhinjskom krpom i ostavite da narasta oko 1-1,5 sat.

Naraslo testo premesite i podelite na dva ili tri dela da napravite 2 ili 3 kore prema veličini vašeg pleha.

Priprema nadeva:
Sitno naseckajte praziluk, prodinstajte na malo ulja, dodajte sitno naseckane šampinjone, dinstajte 10-tak minuta, posolite i pobiberite po ukusu i dodajte malo origana. Ostavite da se prohladi.

Od testa razvijte kore debljine 4-5mm. Svaku koru premažite sa nekoliko kašika kečapa, pa po kori rasporedite nadev od pečuraka.

Zavijte kore u rolate pa ih pažljivo (testo je dosta meko) prebacite u pleh na pek papir.

Rolate premažite uljem i pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 C oko 40 minuta da lepo porumene (proverite čačkalicom da li su pečeni).

Pečene štrudle ostavite da se prohlade, pa isecite na parčiće željene veličine.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Štrudla sa pečurkama

Koraci pripreme

Razmutite kvasac u 0,5 dl mlake vode sa 2 kašičice šećera i ostavite da zapeni.

Pomešajte 1,5 dl ulja i 1,5 dl vode i stavite da provri. Prohladite.

Pomešajte prosejano brašno i 2 kašičice soli.

Zamesite brašno sa nadošlim kvascem i prohlađenom mešavinom ulja i vode.

Pokrijte testo kuhinjskom krpom i ostavite da narasta oko 1-1,5 sat.

Naraslo testo premesite i podelite na dva ili tri dela da napravite 2 ili 3 kore prema veličini vašeg pleha.

Priprema nadeva:
Sitno naseckajte praziluk, prodinstajte na malo ulja, dodajte sitno naseckane šampinjone, dinstajte 10-tak minuta, posolite i pobiberite po ukusu i dodajte malo origana. Ostavite da se prohladi.

Od testa razvijte kore debljine 4-5mm. Svaku koru premažite sa nekoliko kašika kečapa, pa po kori rasporedite nadev od pečuraka.

Zavijte kore u rolate pa ih pažljivo (testo je dosta meko) prebacite u pleh na pek papir.

Rolate premažite uljem i pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 C oko 40 minuta da lepo porumene (proverite čačkalicom da li su pečeni).

Pečene štrudle ostavite da se prohlade, pa isecite na parčiće željene veličine.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept