burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcijaoko 30 parčadi

Štrudla sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 30 parčadi

Sastojci

1 kocka kavasca

1 kašika brašna

1 kašika šećera

1/2 čaše mlakog mleka (oko 100 ml)

125 g putera

400 g brašna

4 pune kašike šećera

3 žumanca

1 celo jaje

1 kesica C vanilin šećera

4 kašike kiselog mleka ili jogurta

narendana korica 1 limuna

prstohvat soli

Fil:

600 g sitno seckanih oraha

250 g šećera

150 ml vrelog mleka

1 kesica C vanilin šećera

1 kašičica cimeta

2 kašičice ekstrata vanile

Štrudla sa orasima

Koraci pripreme

Testo:
Izmrviti kvasac i pomešati ga sa toplim mlekom, brašnom i šećerom. Ostavite na toplom mestu da uskisne.

Pomešati 400 g brašna sa izmrvljenim puterom, šećerom, vanilin šećerom, malo soli i rendanom korom limuna.

Potom u testo dodajte 3 žumanca, 1 celo jaje i 4 kašike kiselog mleka ili jogurta. Dodati uskisli kvasac i dobro zamesiti testo.

Činiju sa testom pokrijte krpom i ostavite 1 sat na toplom mestu.

Fil:
Pomešati orahe, šećer, C vanilin šećer, cimet i ekstrat vanile.

Preliti vrelim mlekom i dobro izjednačiti fil koji ne sme da bude redak, tj. tečan a ni gust. Fil podeliti na dva jednaka dela.

Testo treba podeliti na dva dela i razviti oklagijom tako da svaki bude veličine pleha od rerne.

Svaki deo treba premazati filom (ceo treba da bude premazan), uviti i staviti u podmazan pleh.

Tako spremljene jufke ne treba premazivati. Peče se 40 min. prvih 20 min. na 175°C, a ostalih 20 min. na 150°C.

Kada se štrudla potpuno ohladi posuti C vanilin šećerom i iseći na šnite.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Štrudla sa orasima

Koraci pripreme

Testo:
Izmrviti kvasac i pomešati ga sa toplim mlekom, brašnom i šećerom. Ostavite na toplom mestu da uskisne.

Pomešati 400 g brašna sa izmrvljenim puterom, šećerom, vanilin šećerom, malo soli i rendanom korom limuna.

Potom u testo dodajte 3 žumanca, 1 celo jaje i 4 kašike kiselog mleka ili jogurta. Dodati uskisli kvasac i dobro zamesiti testo.

Činiju sa testom pokrijte krpom i ostavite 1 sat na toplom mestu.

Fil:
Pomešati orahe, šećer, C vanilin šećer, cimet i ekstrat vanile.

Preliti vrelim mlekom i dobro izjednačiti fil koji ne sme da bude redak, tj. tečan a ni gust. Fil podeliti na dva jednaka dela.

Testo treba podeliti na dva dela i razviti oklagijom tako da svaki bude veličine pleha od rerne.

Svaki deo treba premazati filom (ceo treba da bude premazan), uviti i staviti u podmazan pleh.

Tako spremljene jufke ne treba premazivati. Peče se 40 min. prvih 20 min. na 175°C, a ostalih 20 min. na 150°C.

Kada se štrudla potpuno ohladi posuti C vanilin šećerom i iseći na šnite.

Autor

Teodora

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept