burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Štrudla sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

Za testo:

500 g brašna

250 ml mleka

30 g kvasca

1 jaje

1 žumance

50 g šećera

50 g otopljenog maslaca

Za fil:

500 g maka

200 g šećera

1,5 šolja mleka

Za premaz:

1 jaje

Štrudla sa makom

Koraci pripreme

U mlakom mleku razmutiti kvasac i šećer. Onda dodati ostale sastojke za testo i umestiti.

Ostaviti da odstoji 20-tak minuta. Onda podeliti na 3 dela.

Za fil pomešati mak i šećer. Mleko zagrejati skoro do vrenja.

Dodavati u mak i šećer iz par puta. Ne sve od jednom i lepo mešati.

Testo razvući pa premazati filom i uviti u rolat.

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pleh obložiti pek papirom ili premazati uljem, pa staviti štrudle.

Premazati i umućenim jajetom i staviti da se peku dok lepo ne porumeni.

Štrudla sa makom

Koraci pripreme

U mlakom mleku razmutiti kvasac i šećer. Onda dodati ostale sastojke za testo i umestiti.

Ostaviti da odstoji 20-tak minuta. Onda podeliti na 3 dela.

Za fil pomešati mak i šećer. Mleko zagrejati skoro do vrenja.

Dodavati u mak i šećer iz par puta. Ne sve od jednom i lepo mešati.

Testo razvući pa premazati filom i uviti u rolat.

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pleh obložiti pek papirom ili premazati uljem, pa staviti štrudle.

Premazati i umućenim jajetom i staviti da se peku dok lepo ne porumeni.

Autor

Dijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept