burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 20

Štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 20

Sastojci

200 ml mleka

100 ml ulja

1 sveži kvasac

oko 600-700 g brašna (da se zamesi meko testo)

10 kašika šećera

narendana kora limuna

1-2 C vanilin šećera

Za premazivanje:

šećer, ulje, voda

Štrudla

Koraci pripreme

Zamesiti testo, ostaviti da nadođe oko 1h, pa nadošlo testo malo razmesiti, podeliti na 3 jufke.

Svaku jufku razvući i mazati džemom od kajsija, sa tim što se razvučeno testo prvo malo namaže margarinom pa onda ide džem.

Uviti u rolat i peći na 180-200 stepeni 20 minuta.

Vruću štrudlu premazati razmućenim sirupom koji se napravi tako što se razmuti šećer, voda i malo ulje da dobije sjaj.

Naši proizvodi

Štrudla

Koraci pripreme

Zamesiti testo, ostaviti da nadođe oko 1h, pa nadošlo testo malo razmesiti, podeliti na 3 jufke.

Svaku jufku razvući i mazati džemom od kajsija, sa tim što se razvučeno testo prvo malo namaže margarinom pa onda ide džem.

Uviti u rolat i peći na 180-200 stepeni 20 minuta.

Vruću štrudlu premazati razmućenim sirupom koji se napravi tako što se razmuti šećer, voda i malo ulje da dobije sjaj.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept