burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Rogač štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Za testo:

500 g brašna

1 kesica C Suvog kvasca

50 g šećera

280 ml toplog mleka

50 ml ulja + 1 kašika

1 kašičica soli

1 kašika kisele pavlake ili grčkog jogurta

Za fil:

500 ml mleka

4 kašike C griza

200 g C Šećera u prahu

1 kesica C Vanilin šećera

200 g rogača

200 g suvog grožđa

2 kašike mleka (po potrebi)

po potrebi C šećer u prahu

Rogač štrudla

Koraci pripreme

Prvo skuvati fil.

U mleko dodati C griz, šećer i C vanilin šećer i skuvati u gustu kašu.

Dodati rogač i suvo grožđe, promešajte pa ako je suvo dodati par kašika mleka i kuvati još oko 5 minuta. Fil ostaviti da se prohladi.

Testo zamesiti ručno ili uz pomoć miksera nastavak za testo, od navedenih sastojaka. Testo treba da bude meko a da se odvija od posude.

Umešeno namazati uljem, pokriti providnom folijom i kuhinjskom krpom i ostaviti 60 min da se duplira.

Testo promešajte lagano rukom da padne i izvaditi na radnu površinu. Podelite na dva dela i razvijte pravougaono testo što tanje.

Namažite testo polovinom fila i urolajte. Prebacite u nauljen kalup ili ga obložite papirom za pečenje. Isto uradite i sa drugim delom testa.

Štrudla premažite mlekom u koji ste dodali C vanilin šećer.

Ostavite da nadođe a za to vreme zagrejte rernu na 200°C stepeni. Stavite da se peče i posle 20 min. smanjite temperaturu na 170°C stepeni i pecite još oko 20 minuta.

Pazite da vam ne izgori i prilagodite pečenje vašoj rerni.

Pečenu štrudlu izvadite iz rerne i pokrite vlažnom kuhinjskom krpom. Kada se ohladi poslužite.

Ako volite pospite je C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Rogač štrudla

Koraci pripreme

Prvo skuvati fil.

U mleko dodati C griz, šećer i C vanilin šećer i skuvati u gustu kašu.

Dodati rogač i suvo grožđe, promešajte pa ako je suvo dodati par kašika mleka i kuvati još oko 5 minuta. Fil ostaviti da se prohladi.

Testo zamesiti ručno ili uz pomoć miksera nastavak za testo, od navedenih sastojaka. Testo treba da bude meko a da se odvija od posude.

Umešeno namazati uljem, pokriti providnom folijom i kuhinjskom krpom i ostaviti 60 min da se duplira.

Testo promešajte lagano rukom da padne i izvaditi na radnu površinu. Podelite na dva dela i razvijte pravougaono testo što tanje.

Namažite testo polovinom fila i urolajte. Prebacite u nauljen kalup ili ga obložite papirom za pečenje. Isto uradite i sa drugim delom testa.

Štrudla premažite mlekom u koji ste dodali C vanilin šećer.

Ostavite da nadođe a za to vreme zagrejte rernu na 200°C stepeni. Stavite da se peče i posle 20 min. smanjite temperaturu na 170°C stepeni i pecite još oko 20 minuta.

Pazite da vam ne izgori i prilagodite pečenje vašoj rerni.

Pečenu štrudlu izvadite iz rerne i pokrite vlažnom kuhinjskom krpom. Kada se ohladi poslužite.

Ako volite pospite je C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept