0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
250 g Brašno
125 g Margarin
2 komad Žumanjak
1 kašika Šećer
100 ml Mleko
2 komad Belance
1 kašika Cimet
1 kašika Smedji šećer
2 kašika Mleko
5 g Margarin
Aromatično i meko pecivo. Ostaje meko i posle par dana. Lep i dekorativan kolačić
Kvasac i secer pomesati. Preliti mlakim mlekom. Posebno pomešati brasno sa margarinom. Dobija se mrvicasta smesa. Kad je kavasac aktiviran dodati ga u brasno zajedno sa zumancima. Zamesiti glatko i malo lepljivo testo. Odloziti da testo naraste.
Ulupati belanjke uz postepeno dodavanje secera u prahu. Kad se dobije lep sam umesati kokos, smedji secer, cimet i vanil secer. To raditi oprezno bez miksera.
Otopiti margarin u mleku.
Nadoslo testo podeliti na dva dela. Rastanjiti oko pola cm. Premazati sa smesom od margarina i mleka. Potom dodati deo kokos fila. Rasporediti fil preko celog testa. Uviti u rolat. Seci na 1,5 cm testo i slagati u pleh sa pek papirom. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci puzice oko 20 do 25 minuta.
Aromatično i meko pecivo. Ostaje meko i posle par dana. Lep i dekorativan kolačić
Kvasac i secer pomesati. Preliti mlakim mlekom. Posebno pomešati brasno sa margarinom. Dobija se mrvicasta smesa. Kad je kavasac aktiviran dodati ga u brasno zajedno sa zumancima. Zamesiti glatko i malo lepljivo testo. Odloziti da testo naraste.
Ulupati belanjke uz postepeno dodavanje secera u prahu. Kad se dobije lep sam umesati kokos, smedji secer, cimet i vanil secer. To raditi oprezno bez miksera.
Otopiti margarin u mleku.
Nadoslo testo podeliti na dva dela. Rastanjiti oko pola cm. Premazati sa smesom od margarina i mleka. Potom dodati deo kokos fila. Rasporediti fil preko celog testa. Uviti u rolat. Seci na 1,5 cm testo i slagati u pleh sa pek papirom. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci puzice oko 20 do 25 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.