burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Kokos pužići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru

250 g Brašno

125 g Margarin

2 komad Žumanjak

1 kesica C Suvi kvasac

1 kašika Šećer

100 ml Mleko

Za kokos fil

2 komad Belance

150 g C Šećer u prahu

100 g C Kokosovo brašno

1 kesica C Vanilin šećer

1 kašika Cimet

1 kašika Smedji šećer

Za premaz

2 kašika Mleko

5 g Margarin

Kokos pužići

Aromatično i meko pecivo. Ostaje meko i posle par dana. Lep i dekorativan kolačić

Koraci pripreme

Priprema kore

Kvasac i secer pomesati. Preliti mlakim mlekom. Posebno pomešati brasno sa margarinom. Dobija se mrvicasta smesa. Kad je kavasac aktiviran dodati ga u brasno zajedno sa zumancima. Zamesiti glatko i malo lepljivo testo. Odloziti da testo naraste.

Priprema fila

Ulupati belanjke uz postepeno dodavanje secera u prahu. Kad se dobije lep sam umesati kokos, smedji secer, cimet i vanil secer. To raditi oprezno bez miksera.

Priprema premaza

Otopiti margarin u mleku.

Zavrsni deo

Nadoslo testo podeliti na dva dela. Rastanjiti oko pola cm. Premazati sa smesom od margarina i mleka. Potom dodati deo kokos fila. Rasporediti fil preko celog testa. Uviti u rolat. Seci na 1,5 cm testo i slagati u pleh sa pek papirom. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci puzice oko 20 do 25 minuta.

Naši proizvodi

Kokos pužići

Aromatično i meko pecivo. Ostaje meko i posle par dana. Lep i dekorativan kolačić

Koraci pripreme

Priprema kore

Kvasac i secer pomesati. Preliti mlakim mlekom. Posebno pomešati brasno sa margarinom. Dobija se mrvicasta smesa. Kad je kavasac aktiviran dodati ga u brasno zajedno sa zumancima. Zamesiti glatko i malo lepljivo testo. Odloziti da testo naraste.

Priprema fila

Ulupati belanjke uz postepeno dodavanje secera u prahu. Kad se dobije lep sam umesati kokos, smedji secer, cimet i vanil secer. To raditi oprezno bez miksera.

Priprema premaza

Otopiti margarin u mleku.

Zavrsni deo

Nadoslo testo podeliti na dva dela. Rastanjiti oko pola cm. Premazati sa smesom od margarina i mleka. Potom dodati deo kokos fila. Rasporediti fil preko celog testa. Uviti u rolat. Seci na 1,5 cm testo i slagati u pleh sa pek papirom. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci puzice oko 20 do 25 minuta.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept