burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Detelina štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Za testo:

600 g brašna

300 ml mleka

1 kesica suvog C kvasca

2 jaja

3-4 kašike šećera

na vrh kašičice soli

rendana korica limuna

sok od jednog limuna

Za premazivanje:

margarin za mazanje po potrebi

Za fil:

100 g mlevenih oraha

100 g maka

eurokrema po potrebi

80 g mlevenog keksa

5-6 kašika šećera

mleka po potrebi

Još:

1 žumance

malo ulja

C šećera u prahu po potrebi

Detelina štrudla

Koraci pripreme

Brašno prosejati u dubljem sudu za mešenje, pa mu dodati kvasac, šećer, mleko, jaja, so, i rendanu koricu i sok limuna.

Umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti ga da naraste oko pola sata.

U međuvremenu, pripremiti filove. Orahe pomešati sa 2-3 kašike šećera, pa ih popariti vrelim mlekom, ali tako da masa bude gusta i pogodna za mazanje.

Na isti način pripremiti i nadev sa makom.

Naraslo testo podeliti na devet jednakih loptica. Svaku lopticu razviti u pravougaonik. Površinu pravougaonika premazati najpre sa malo margarina za mazanje.

Prvi premazati filom sa orasima, drugi filom sa makom i treći eurokremom, a preko posuti mlevenim keksom. Potrebno je da sa svakim nadevom imate po tri pravougaonika.

Uviti u manji rolatić svaki razvučeni pravougaonik. Kuglof podmazati margarinom. Po dnu rasporediti jedan pored drugog rolatiće sa orasima, pa pored sa makom, pa sa eurokremom.

Zapamtiti redosled, pa u drugom redu ih stavljati obrnuto - na deo sa orasima staviti rolat sa makom, preko rolnice sa makom rolatić sa eurokremom i do njih staviti sa orasima.

U trećem redu takođe poređati suprotno od drugog reda (ovo je potrebno zbog lepšeg izgleda prilikom sečenja).

Ostaviti nekoliko minuta da naraste, pa premazati žumancetom umućenim sa malo ulja. Peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Po potrebi, prekriti folijom i tako dovršiti pečenje. Sačekati da se prohladi, pa istresti iz kalupa i seći.

Po želji posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Detelina štrudla

Koraci pripreme

Brašno prosejati u dubljem sudu za mešenje, pa mu dodati kvasac, šećer, mleko, jaja, so, i rendanu koricu i sok limuna.

Umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti ga da naraste oko pola sata.

U međuvremenu, pripremiti filove. Orahe pomešati sa 2-3 kašike šećera, pa ih popariti vrelim mlekom, ali tako da masa bude gusta i pogodna za mazanje.

Na isti način pripremiti i nadev sa makom.

Naraslo testo podeliti na devet jednakih loptica. Svaku lopticu razviti u pravougaonik. Površinu pravougaonika premazati najpre sa malo margarina za mazanje.

Prvi premazati filom sa orasima, drugi filom sa makom i treći eurokremom, a preko posuti mlevenim keksom. Potrebno je da sa svakim nadevom imate po tri pravougaonika.

Uviti u manji rolatić svaki razvučeni pravougaonik. Kuglof podmazati margarinom. Po dnu rasporediti jedan pored drugog rolatiće sa orasima, pa pored sa makom, pa sa eurokremom.

Zapamtiti redosled, pa u drugom redu ih stavljati obrnuto - na deo sa orasima staviti rolat sa makom, preko rolnice sa makom rolatić sa eurokremom i do njih staviti sa orasima.

U trećem redu takođe poređati suprotno od drugog reda (ovo je potrebno zbog lepšeg izgleda prilikom sečenja).

Ostaviti nekoliko minuta da naraste, pa premazati žumancetom umućenim sa malo ulja. Peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Po potrebi, prekriti folijom i tako dovršiti pečenje. Sačekati da se prohladi, pa istresti iz kalupa i seći.

Po želji posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept