burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija40

Bakina štrudla sa pekmezom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40

Sastojci

Za testo:

500 g brašna (tip 500)

250 ml mleka

100 ml ulja

2 jaja

1/2 kockice svežeg kvasca (25 g) ili 30 g C suvog kvasca

1/2 kašičice soli

5 kašičica šećera

Nadev:

pekmez (po izboru)

Za premazivanje:

1 žumance

nekoliko kapi ulja

50 g C šećera u prahu

Bakina štrudla sa pekmezom

Koraci pripreme

U 250 ml mlakog mleka razmutiti sveži kvasac i dodati mu 1 kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-tak minuta.

Ako koristite suvi C kvasac pomešajte ga sa brašnom, bez prethodnog mešanja sa mlekom.

U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo.

Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi. Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati pekmezom. Urolati i ređati u pouljen pleh.

Rolate premazati žumancem u koje se stavi nekoliko kapi ulja.

Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi.

Rolate posipati C šećerom u prahu i poslužiti tople.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Bakina štrudla sa pekmezom

Koraci pripreme

U 250 ml mlakog mleka razmutiti sveži kvasac i dodati mu 1 kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-tak minuta.

Ako koristite suvi C kvasac pomešajte ga sa brašnom, bez prethodnog mešanja sa mlekom.

U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo.

Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi. Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati pekmezom. Urolati i ređati u pouljen pleh.

Rolate premazati žumancem u koje se stavi nekoliko kapi ulja.

Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi.

Rolate posipati C šećerom u prahu i poslužiti tople.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept