0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
24
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
24
250 g C Eskimko sa ukusom vanilina
1/2 čaša kisele pavlake
200 ml punomasnog jogurta
100 g čokolade za kuvanje
30 g belog ekspandiranog pirinča
50 g putera ili margarina
250 g C Eskimko sa ukusom čokolade
1/2 čaša kisele pavlake
200 ml punomasnog jogurta
50 g čokolade za kuvanje
100 ml soka od višanja
Ovi izuzetno ukusni deserti će vas rashladiti i osvežiti tokom letnjih vrućina...
Za prvi desert rastvorite želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U dublju posudu stavite skoro odmrznut sladoled, dodajte prah šećer, vanilu, kiselu pavlaku i jogurt, pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne. Za to vreme otopite 50 gr čokolade sa 30 gr putera ili margarina, pa kada se čokolada otopi dodajte ekspandirani pirinač, sve promešajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Hladnu smesu iseckajte sitno nožem ili izlomite rukama.
Duguljast uzan kalup obložite tankom alu folijom pa na dno stavite trećinu polusmrznute smese. Preko nanesite polovinu pripremljene čokolade sa pirinčem, ponovo stavite deo smese, pa ostatak čokolade sa pirinčem i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i stavite u friz da se dobro stegne. Okrenite na dugačku tacnu. Na paru otopite 50 gr čokolade sa 20 gr putera pa prelijte preko deserta.
Za drugi desert uradite sve isto, samo što ćete u pripremljenu smesu dodati seckanu čokoladu i lagano izmešati. U manju posudu stavite 1 dl soka od višanja i 1/2 dl vode u koji ste rastvorili čvrstin i kuvajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.
Duguljast uzan kalup obložite tankom folijom, sipajte trećinu polusmrznute smese, preko nanesite polovinu želea od višanja, ponovo red smese, pa žele i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i ostavite u friz da se dobro stegne. Pre služenja desert okrenite na dugačku tacnu.
Ovi izuzetno ukusni deserti će vas rashladiti i osvežiti tokom letnjih vrućina...
Za prvi desert rastvorite želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U dublju posudu stavite skoro odmrznut sladoled, dodajte prah šećer, vanilu, kiselu pavlaku i jogurt, pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne. Za to vreme otopite 50 gr čokolade sa 30 gr putera ili margarina, pa kada se čokolada otopi dodajte ekspandirani pirinač, sve promešajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Hladnu smesu iseckajte sitno nožem ili izlomite rukama.
Duguljast uzan kalup obložite tankom alu folijom pa na dno stavite trećinu polusmrznute smese. Preko nanesite polovinu pripremljene čokolade sa pirinčem, ponovo stavite deo smese, pa ostatak čokolade sa pirinčem i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i stavite u friz da se dobro stegne. Okrenite na dugačku tacnu. Na paru otopite 50 gr čokolade sa 20 gr putera pa prelijte preko deserta.
Za drugi desert uradite sve isto, samo što ćete u pripremljenu smesu dodati seckanu čokoladu i lagano izmešati. U manju posudu stavite 1 dl soka od višanja i 1/2 dl vode u koji ste rastvorili čvrstin i kuvajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.
Duguljast uzan kalup obložite tankom folijom, sipajte trećinu polusmrznute smese, preko nanesite polovinu želea od višanja, ponovo red smese, pa žele i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i ostavite u friz da se dobro stegne. Pre služenja desert okrenite na dugačku tacnu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.