burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija24

Ledeni deserti sa sladoledom od vanile i čokolade

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
24

Sastojci

Prvi desert:

250 g C Eskimko sa ukusom vanilina

1/2 čaša kisele pavlake

200 ml punomasnog jogurta

3 kašika C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

1 kesica C Želatin

100 g čokolade za kuvanje

30 g belog ekspandiranog pirinča

50 g putera ili margarina

Drugi desert:

250 g C Eskimko sa ukusom čokolade

1/2 čaša kisele pavlake

200 ml punomasnog jogurta

3 kašika C Šećer u prahu

1 kesica C Želatin

50 g čokolade za kuvanje

100 ml soka od višanja

3 kašika C Čvrstin

Ledeni deserti sa sladoledom od vanile i čokolade

Ovi izuzetno ukusni deserti će vas rashladiti i osvežiti tokom letnjih vrućina...

Koraci pripreme

Priprema prvog deserta:

Za prvi desert rastvorite želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U dublju posudu stavite skoro odmrznut sladoled, dodajte prah šećer, vanilu, kiselu pavlaku i jogurt, pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne. Za to vreme otopite 50 gr čokolade sa 30 gr putera ili margarina, pa kada se čokolada otopi dodajte ekspandirani pirinač, sve promešajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Hladnu smesu iseckajte sitno nožem ili izlomite rukama.
Duguljast uzan kalup obložite tankom alu folijom pa na dno stavite trećinu polusmrznute smese. Preko nanesite polovinu pripremljene čokolade sa pirinčem, ponovo stavite deo smese, pa ostatak čokolade sa pirinčem i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i stavite u friz da se dobro stegne. Okrenite na dugačku tacnu. Na paru otopite 50 gr čokolade sa 20 gr putera pa prelijte preko deserta.

Priprema drugog deserta:

Za drugi desert uradite sve isto, samo što ćete u pripremljenu smesu dodati seckanu čokoladu i lagano izmešati. U manju posudu stavite 1 dl soka od višanja i 1/2 dl vode u koji ste rastvorili čvrstin i kuvajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.
Duguljast uzan kalup obložite tankom folijom, sipajte trećinu polusmrznute smese, preko nanesite polovinu želea od višanja, ponovo red smese, pa žele i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i ostavite u friz da se dobro stegne. Pre služenja desert okrenite na dugačku tacnu.

Naši proizvodi

Ledeni deserti sa sladoledom od vanile i čokolade

Ovi izuzetno ukusni deserti će vas rashladiti i osvežiti tokom letnjih vrućina...

Koraci pripreme

Priprema prvog deserta:

Za prvi desert rastvorite želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U dublju posudu stavite skoro odmrznut sladoled, dodajte prah šećer, vanilu, kiselu pavlaku i jogurt, pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne. Za to vreme otopite 50 gr čokolade sa 30 gr putera ili margarina, pa kada se čokolada otopi dodajte ekspandirani pirinač, sve promešajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Hladnu smesu iseckajte sitno nožem ili izlomite rukama.
Duguljast uzan kalup obložite tankom alu folijom pa na dno stavite trećinu polusmrznute smese. Preko nanesite polovinu pripremljene čokolade sa pirinčem, ponovo stavite deo smese, pa ostatak čokolade sa pirinčem i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i stavite u friz da se dobro stegne. Okrenite na dugačku tacnu. Na paru otopite 50 gr čokolade sa 20 gr putera pa prelijte preko deserta.

Priprema drugog deserta:

Za drugi desert uradite sve isto, samo što ćete u pripremljenu smesu dodati seckanu čokoladu i lagano izmešati. U manju posudu stavite 1 dl soka od višanja i 1/2 dl vode u koji ste rastvorili čvrstin i kuvajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.
Duguljast uzan kalup obložite tankom folijom, sipajte trećinu polusmrznute smese, preko nanesite polovinu želea od višanja, ponovo red smese, pa žele i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i ostavite u friz da se dobro stegne. Pre služenja desert okrenite na dugačku tacnu.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept