0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
3 komad Jaja
3 kašika Šećer
3 kašika Brašno
2 kašičica Ulje
1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode
200 ml Mleko
150 g Jagode
4 komad Belanca
200 g Šećer
1 kašičica Limun sok
Hladno i toplo. Slatko i kiselo. Meko i hrakavo. Ovo je desert neobican. Vredi svakog minuta truda.
Umutiti jaja sa šećerom penasto. Potom dodati ulje i brasno pomešano sa praškom za pecivo. Peći u manjem kalupu na 180 stepeni oko 20 minuta.
Ulupati Eskimko jagoda sladoled sa mlekom. Podeliti na dva dela. U jedan dodati seckane jagode. Odgovarajucu činiju obloziti strec folijom. Zatim uliti sladoled bez jagoda. Moze se malo zamrznuti kratko, potom uliti i drugi deo sladoleda sa komadicima jagoda. Zamrznuti sladoled.
Belanca sa limunom mutiti uz postepeno dodavanje secera. Dobije se lep gust sam.
Izvaditi sladoled iz cinije i skinuti foliju. Staviti sladoled na piskotu. Potom namazati samom od belanaca. Paziti da sam potpuno obuhvati celu tortu cak i piskotu. Praviti sare na samu. Potom vratiti desert u zamrzivac. Dovoljno je da se malo stegne.
Rernu zagrejati na 220 stepeni. Tek kad je rerna zagrejana izvaditi desert i na par minuta staviti u pecnicu. Sam ce lepo da dobije boju.
Veoma ukusan desert. Ja ga prvi put pravila i prezadovoljna sam. Servira se odmah po pecenju.
Hladno i toplo. Slatko i kiselo. Meko i hrakavo. Ovo je desert neobican. Vredi svakog minuta truda.
Umutiti jaja sa šećerom penasto. Potom dodati ulje i brasno pomešano sa praškom za pecivo. Peći u manjem kalupu na 180 stepeni oko 20 minuta.
Ulupati Eskimko jagoda sladoled sa mlekom. Podeliti na dva dela. U jedan dodati seckane jagode. Odgovarajucu činiju obloziti strec folijom. Zatim uliti sladoled bez jagoda. Moze se malo zamrznuti kratko, potom uliti i drugi deo sladoleda sa komadicima jagoda. Zamrznuti sladoled.
Belanca sa limunom mutiti uz postepeno dodavanje secera. Dobije se lep gust sam.
Izvaditi sladoled iz cinije i skinuti foliju. Staviti sladoled na piskotu. Potom namazati samom od belanaca. Paziti da sam potpuno obuhvati celu tortu cak i piskotu. Praviti sare na samu. Potom vratiti desert u zamrzivac. Dovoljno je da se malo stegne.
Rernu zagrejati na 220 stepeni. Tek kad je rerna zagrejana izvaditi desert i na par minuta staviti u pecnicu. Sam ce lepo da dobije boju.
Veoma ukusan desert. Ja ga prvi put pravila i prezadovoljna sam. Servira se odmah po pecenju.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.