burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Hladna Aljaska sa Eskimkom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Za piškotu

3 komad Jaja

3 kašika Šećer

3 kašika Brašno

2 kašičica Ulje

1 kašičica C Prašak za pecivo

Za sladoled

1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode

200 ml Mleko

150 g Jagode

Za šam

4 komad Belanca

200 g Šećer

1 kašičica Limun sok

Hladna Aljaska sa Eskimkom

Hladno i toplo. Slatko i kiselo. Meko i hrakavo. Ovo je desert neobican. Vredi svakog minuta truda.

Koraci pripreme

Korak 1

Umutiti jaja sa šećerom penasto. Potom dodati ulje i brasno pomešano sa praškom za pecivo. Peći u manjem kalupu na 180 stepeni oko 20 minuta.

Korak 2

Ulupati Eskimko jagoda sladoled sa mlekom. Podeliti na dva dela. U jedan dodati seckane jagode. Odgovarajucu činiju obloziti strec folijom. Zatim uliti sladoled bez jagoda. Moze se malo zamrznuti kratko, potom uliti i drugi deo sladoleda sa komadicima jagoda. Zamrznuti sladoled.

Korak 3

Belanca sa limunom mutiti uz postepeno dodavanje secera. Dobije se lep gust sam.

Korak 4

Izvaditi sladoled iz cinije i skinuti foliju. Staviti sladoled na piskotu. Potom namazati samom od belanaca. Paziti da sam potpuno obuhvati celu tortu cak i piskotu. Praviti sare na samu. Potom vratiti desert u zamrzivac. Dovoljno je da se malo stegne.

Korak 5

Rernu zagrejati na 220 stepeni. Tek kad je rerna zagrejana izvaditi desert i na par minuta staviti u pecnicu. Sam ce lepo da dobije boju.

Korak 6

Veoma ukusan desert. Ja ga prvi put pravila i prezadovoljna sam. Servira se odmah po pecenju.

Naši proizvodi

Hladna Aljaska sa Eskimkom

Hladno i toplo. Slatko i kiselo. Meko i hrakavo. Ovo je desert neobican. Vredi svakog minuta truda.

Koraci pripreme

Korak 1

Umutiti jaja sa šećerom penasto. Potom dodati ulje i brasno pomešano sa praškom za pecivo. Peći u manjem kalupu na 180 stepeni oko 20 minuta.

Korak 2

Ulupati Eskimko jagoda sladoled sa mlekom. Podeliti na dva dela. U jedan dodati seckane jagode. Odgovarajucu činiju obloziti strec folijom. Zatim uliti sladoled bez jagoda. Moze se malo zamrznuti kratko, potom uliti i drugi deo sladoleda sa komadicima jagoda. Zamrznuti sladoled.

Korak 3

Belanca sa limunom mutiti uz postepeno dodavanje secera. Dobije se lep gust sam.

Korak 4

Izvaditi sladoled iz cinije i skinuti foliju. Staviti sladoled na piskotu. Potom namazati samom od belanaca. Paziti da sam potpuno obuhvati celu tortu cak i piskotu. Praviti sare na samu. Potom vratiti desert u zamrzivac. Dovoljno je da se malo stegne.

Korak 5

Rernu zagrejati na 220 stepeni. Tek kad je rerna zagrejana izvaditi desert i na par minuta staviti u pecnicu. Sam ce lepo da dobije boju.

Korak 6

Veoma ukusan desert. Ja ga prvi put pravila i prezadovoljna sam. Servira se odmah po pecenju.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept