burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija8

Eskimko semifredo

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
8

Sastojci

Za desert smesu

1 komad C Eskimko sa ukusom vanilina

200 ml Mleko

4 komad Žumance

4 kašika Secer

110 g Bela čokolada

Za dodatke

100 g Čokoladnih pahuljica

100 g Čokolade

2 kašika Krem od cokolade

Eskimko semifredo

Veliki sam ljubitelj sladoleda. Cesto pravim i semifredo. Te dve poslastice sam spojila u jedan. Fantastican eskimko semifredo. Ako mi ne verujete, probajte.

Koraci pripreme

Korak 1

Zumanca skuvati sa secerom. Vrlo kratko jer se brzo zgusne. Skinuti s vatre i u toplo umesati belu cokoladu. Mesati dok se ne rastopi.

Korak 2

Ulupati C eskimko od vanilije sa 200 ml mleka. Potom dodati u prethodnu smesu sa belom cokoladom.

Korak 3

Smesu deliti na dva dela. Jedan ostaje zut. U drugi umesati malo rastopljen krem ( moze se koristiti i cokolada za kuvanje). Ja sam koristila cipiripi. I jos sam dodala malo cokoladnih kuglica.

Korak 4

Kalup obloziti strec folijom. Na dno kalupa usuti cokoladne kuglice. Zatim naneti zuti krem. Malo sam stavila kalup u zamrzivac dok sam otopila cokoladu. Na malo ohladjen zuti deo naneti otopljenu cokoladu. Zatim naneti cokoladni deo fila.

Korak 5

Drzati desert u zamrzivacu. Posluziti hladno. Cokoladne kuglice ce ostati fino hrskave a sam desert je fin kremast. Prijatno.

Naši proizvodi

Eskimko semifredo

Veliki sam ljubitelj sladoleda. Cesto pravim i semifredo. Te dve poslastice sam spojila u jedan. Fantastican eskimko semifredo. Ako mi ne verujete, probajte.

Koraci pripreme

Korak 1

Zumanca skuvati sa secerom. Vrlo kratko jer se brzo zgusne. Skinuti s vatre i u toplo umesati belu cokoladu. Mesati dok se ne rastopi.

Korak 2

Ulupati C eskimko od vanilije sa 200 ml mleka. Potom dodati u prethodnu smesu sa belom cokoladom.

Korak 3

Smesu deliti na dva dela. Jedan ostaje zut. U drugi umesati malo rastopljen krem ( moze se koristiti i cokolada za kuvanje). Ja sam koristila cipiripi. I jos sam dodala malo cokoladnih kuglica.

Korak 4

Kalup obloziti strec folijom. Na dno kalupa usuti cokoladne kuglice. Zatim naneti zuti krem. Malo sam stavila kalup u zamrzivac dok sam otopila cokoladu. Na malo ohladjen zuti deo naneti otopljenu cokoladu. Zatim naneti cokoladni deo fila.

Korak 5

Drzati desert u zamrzivacu. Posluziti hladno. Cokoladne kuglice ce ostati fino hrskave a sam desert je fin kremast. Prijatno.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept