0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
8
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
8
1 komad C Eskimko sa ukusom vanilina
200 ml Mleko
4 komad Žumance
4 kašika Secer
110 g Bela čokolada
100 g Čokoladnih pahuljica
100 g Čokolade
2 kašika Krem od cokolade
Veliki sam ljubitelj sladoleda. Cesto pravim i semifredo. Te dve poslastice sam spojila u jedan. Fantastican eskimko semifredo. Ako mi ne verujete, probajte.
Zumanca skuvati sa secerom. Vrlo kratko jer se brzo zgusne. Skinuti s vatre i u toplo umesati belu cokoladu. Mesati dok se ne rastopi.
Ulupati C eskimko od vanilije sa 200 ml mleka. Potom dodati u prethodnu smesu sa belom cokoladom.
Smesu deliti na dva dela. Jedan ostaje zut. U drugi umesati malo rastopljen krem ( moze se koristiti i cokolada za kuvanje). Ja sam koristila cipiripi. I jos sam dodala malo cokoladnih kuglica.
Kalup obloziti strec folijom. Na dno kalupa usuti cokoladne kuglice. Zatim naneti zuti krem. Malo sam stavila kalup u zamrzivac dok sam otopila cokoladu. Na malo ohladjen zuti deo naneti otopljenu cokoladu. Zatim naneti cokoladni deo fila.
Drzati desert u zamrzivacu. Posluziti hladno. Cokoladne kuglice ce ostati fino hrskave a sam desert je fin kremast. Prijatno.
Veliki sam ljubitelj sladoleda. Cesto pravim i semifredo. Te dve poslastice sam spojila u jedan. Fantastican eskimko semifredo. Ako mi ne verujete, probajte.
Zumanca skuvati sa secerom. Vrlo kratko jer se brzo zgusne. Skinuti s vatre i u toplo umesati belu cokoladu. Mesati dok se ne rastopi.
Ulupati C eskimko od vanilije sa 200 ml mleka. Potom dodati u prethodnu smesu sa belom cokoladom.
Smesu deliti na dva dela. Jedan ostaje zut. U drugi umesati malo rastopljen krem ( moze se koristiti i cokolada za kuvanje). Ja sam koristila cipiripi. I jos sam dodala malo cokoladnih kuglica.
Kalup obloziti strec folijom. Na dno kalupa usuti cokoladne kuglice. Zatim naneti zuti krem. Malo sam stavila kalup u zamrzivac dok sam otopila cokoladu. Na malo ohladjen zuti deo naneti otopljenu cokoladu. Zatim naneti cokoladni deo fila.
Drzati desert u zamrzivacu. Posluziti hladno. Cokoladne kuglice ce ostati fino hrskave a sam desert je fin kremast. Prijatno.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.