burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija8

Cvetić sladoled torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
8

Sastojci

Torta

20ak komad Piškota

1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode

1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella

400 ml Hladnog mleka

Dekoracija

4 kašika Mlevenog keksa

Nekoliko komad Sušenih brusnica

Nekoliko komad Očišćenih pistaća

Cvetić sladoled torta

Ova osvežavajuća i vizuelno očaravajuća torta u obliku cveta spaja hrskave piškote sa kremastim sladoledima od jagode i straćatele. Idealna je za letnje dane, posebne prilike ili kao dekorativni desert koji će oduševiti goste.

Koraci pripreme

Pripremite sladolede

Prvo umutite svaki sladoled posebno prema uputstvu na kesici, koristeći po 200 ml hladnog mleka. Kada se smesa stegne, stavite je u frižider da dodatno očvrsne dok pripremate piškote.

Pripremite piškote

Na ravnu tacnu postavite papir za pečenje. Složite piškote da formiraju oblik cveta, a zatim ubacite dodatne piškote tako da dobijete pun sloj, bez većih praznina.

Složite i ohladite tortu

Pažljivo rasporedite sladolede naizmenično u slojevima preko piškota i plazme. Završite roze sladoledom ali ostavite malo belog za sredinu kasnije. Biće najlakše ako imate obruč za torte koji se otvara.

Ohladite sladoled u zamrzivaču dok se ne stegne, idealno preko noći.

Dekoracija i posluživanje

Pre posluživanja, izvadite sladoled i dodatnu straćatelu da omekšaju 10ak minuta. Na vrh, kad malo omekšaju, (skinite kalup pa) vodoravno složite piškote kao latice, tako što ćete ih blago utisnuti u sladoled da se učvrste. Na sredinu stavite straćatelu u krug da poveže piškote a preko toga sušene brusnice u oblik cvetića. Dodajte jedan pistać u sredinu cvetića i još nekoliko okolo za dekoraciju.
Po želji, oko torte u dnu namažite malo sladoleda pa pospite mleveni keks preko toga i preko stranica za dodatni dekorativni efekat.
Stavite celu tortu u zamrzivač i ostavite još 10-15 minuta da se malo stegne ako se previše otopila.

Prijatno!

Naši proizvodi

Cvetić sladoled torta

Ova osvežavajuća i vizuelno očaravajuća torta u obliku cveta spaja hrskave piškote sa kremastim sladoledima od jagode i straćatele. Idealna je za letnje dane, posebne prilike ili kao dekorativni desert koji će oduševiti goste.

Koraci pripreme

Pripremite sladolede

Prvo umutite svaki sladoled posebno prema uputstvu na kesici, koristeći po 200 ml hladnog mleka. Kada se smesa stegne, stavite je u frižider da dodatno očvrsne dok pripremate piškote.

Pripremite piškote

Na ravnu tacnu postavite papir za pečenje. Složite piškote da formiraju oblik cveta, a zatim ubacite dodatne piškote tako da dobijete pun sloj, bez većih praznina.

Složite i ohladite tortu

Pažljivo rasporedite sladolede naizmenično u slojevima preko piškota i plazme. Završite roze sladoledom ali ostavite malo belog za sredinu kasnije. Biće najlakše ako imate obruč za torte koji se otvara.

Ohladite sladoled u zamrzivaču dok se ne stegne, idealno preko noći.

Dekoracija i posluživanje

Pre posluživanja, izvadite sladoled i dodatnu straćatelu da omekšaju 10ak minuta. Na vrh, kad malo omekšaju, (skinite kalup pa) vodoravno složite piškote kao latice, tako što ćete ih blago utisnuti u sladoled da se učvrste. Na sredinu stavite straćatelu u krug da poveže piškote a preko toga sušene brusnice u oblik cvetića. Dodajte jedan pistać u sredinu cvetića i još nekoliko okolo za dekoraciju.
Po želji, oko torte u dnu namažite malo sladoleda pa pospite mleveni keks preko toga i preko stranica za dodatni dekorativni efekat.
Stavite celu tortu u zamrzivač i ostavite još 10-15 minuta da se malo stegne ako se previše otopila.

Prijatno!

Autor

Mila Trencic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept