0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
8
20ak komad Piškota
1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode
1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella
400 ml Hladnog mleka
4 kašika Mlevenog keksa
Nekoliko komad Sušenih brusnica
Nekoliko komad Očišćenih pistaća
Ova osvežavajuća i vizuelno očaravajuća torta u obliku cveta spaja hrskave piškote sa kremastim sladoledima od jagode i straćatele. Idealna je za letnje dane, posebne prilike ili kao dekorativni desert koji će oduševiti goste.
Prvo umutite svaki sladoled posebno prema uputstvu na kesici, koristeći po 200 ml hladnog mleka. Kada se smesa stegne, stavite je u frižider da dodatno očvrsne dok pripremate piškote.
Na ravnu tacnu postavite papir za pečenje. Složite piškote da formiraju oblik cveta, a zatim ubacite dodatne piškote tako da dobijete pun sloj, bez većih praznina.
Pažljivo rasporedite sladolede naizmenično u slojevima preko piškota i plazme. Završite roze sladoledom ali ostavite malo belog za sredinu kasnije. Biće najlakše ako imate obruč za torte koji se otvara.
Ohladite sladoled u zamrzivaču dok se ne stegne, idealno preko noći.
Pre posluživanja, izvadite sladoled i dodatnu straćatelu da omekšaju 10ak minuta. Na vrh, kad malo omekšaju, (skinite kalup pa) vodoravno složite piškote kao latice, tako što ćete ih blago utisnuti u sladoled da se učvrste. Na sredinu stavite straćatelu u krug da poveže piškote a preko toga sušene brusnice u oblik cvetića. Dodajte jedan pistać u sredinu cvetića i još nekoliko okolo za dekoraciju.
Po želji, oko torte u dnu namažite malo sladoleda pa pospite mleveni keks preko toga i preko stranica za dodatni dekorativni efekat.
Stavite celu tortu u zamrzivač i ostavite još 10-15 minuta da se malo stegne ako se previše otopila.
Prijatno!
Ova osvežavajuća i vizuelno očaravajuća torta u obliku cveta spaja hrskave piškote sa kremastim sladoledima od jagode i straćatele. Idealna je za letnje dane, posebne prilike ili kao dekorativni desert koji će oduševiti goste.
Prvo umutite svaki sladoled posebno prema uputstvu na kesici, koristeći po 200 ml hladnog mleka. Kada se smesa stegne, stavite je u frižider da dodatno očvrsne dok pripremate piškote.
Na ravnu tacnu postavite papir za pečenje. Složite piškote da formiraju oblik cveta, a zatim ubacite dodatne piškote tako da dobijete pun sloj, bez većih praznina.
Pažljivo rasporedite sladolede naizmenično u slojevima preko piškota i plazme. Završite roze sladoledom ali ostavite malo belog za sredinu kasnije. Biće najlakše ako imate obruč za torte koji se otvara.
Ohladite sladoled u zamrzivaču dok se ne stegne, idealno preko noći.
Pre posluživanja, izvadite sladoled i dodatnu straćatelu da omekšaju 10ak minuta. Na vrh, kad malo omekšaju, (skinite kalup pa) vodoravno složite piškote kao latice, tako što ćete ih blago utisnuti u sladoled da se učvrste. Na sredinu stavite straćatelu u krug da poveže piškote a preko toga sušene brusnice u oblik cvetića. Dodajte jedan pistać u sredinu cvetića i još nekoliko okolo za dekoraciju.
Po želji, oko torte u dnu namažite malo sladoleda pa pospite mleveni keks preko toga i preko stranica za dodatni dekorativni efekat.
Stavite celu tortu u zamrzivač i ostavite još 10-15 minuta da se malo stegne ako se previše otopila.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.