burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija7

Šne nokle kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
7

Sastojci

Šne nokle kolač

4 komad belanca

4 kesica šećer

1/2 kesica C Prašak za pecivo

50 ml mleka

1 kesica C Vanilin šećer

4 komad žumanca

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

2 kašika brašno

400 ml mleka

100 g šećera

120 g putera

1 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile

100 ml mleka

Šne nokle kolač

Jako ukusan sočan kolač, može da prođe i kao manja torta

Koraci pripreme

Šne nokle kolač

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći koru na 180 stepeni oko 15 min.Fil:

Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati puding, brašno i malo mleka te sve sastojke sjediniti tako da nema grudvica.Ostatak mleka staviti da provri. Unjega sipati prethodno pripremljenu smesu i sve zajedno kuvati neprestano mešajući dok se fil ne zgusne.Ostaviti da se ohladi.Umutiti puter i sjediniti sa ohlađenim filom.Mlako mleko pomešati sa vanil šećerom i preliti preko koru. Ostaviti da kora upije fil i filovati koru.Umutiti šlag sa hladnim mlekom i premazati preko fila.Ohladiti kolač i seći.

Naši proizvodi

Šne nokle kolač

Jako ukusan sočan kolač, može da prođe i kao manja torta

Koraci pripreme

Šne nokle kolač

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći koru na 180 stepeni oko 15 min.Fil:

Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati puding, brašno i malo mleka te sve sastojke sjediniti tako da nema grudvica.Ostatak mleka staviti da provri. Unjega sipati prethodno pripremljenu smesu i sve zajedno kuvati neprestano mešajući dok se fil ne zgusne.Ostaviti da se ohladi.Umutiti puter i sjediniti sa ohlađenim filom.Mlako mleko pomešati sa vanil šećerom i preliti preko koru. Ostaviti da kora upije fil i filovati koru.Umutiti šlag sa hladnim mlekom i premazati preko fila.Ohladiti kolač i seći.

Autor

likica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept