0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
7
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
7
4 komad belanca
4 kesica šećer
50 ml mleka
4 komad žumanca
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
2 kašika brašno
400 ml mleka
100 g šećera
120 g putera
1 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile
100 ml mleka
Jako ukusan sočan kolač, može da prođe i kao manja torta
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći koru na 180 stepeni oko 15 min.Fil:
Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati puding, brašno i malo mleka te sve sastojke sjediniti tako da nema grudvica.Ostatak mleka staviti da provri. Unjega sipati prethodno pripremljenu smesu i sve zajedno kuvati neprestano mešajući dok se fil ne zgusne.Ostaviti da se ohladi.Umutiti puter i sjediniti sa ohlađenim filom.Mlako mleko pomešati sa vanil šećerom i preliti preko koru. Ostaviti da kora upije fil i filovati koru.Umutiti šlag sa hladnim mlekom i premazati preko fila.Ohladiti kolač i seći.
Jako ukusan sočan kolač, može da prođe i kao manja torta
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći koru na 180 stepeni oko 15 min.Fil:
Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati puding, brašno i malo mleka te sve sastojke sjediniti tako da nema grudvica.Ostatak mleka staviti da provri. Unjega sipati prethodno pripremljenu smesu i sve zajedno kuvati neprestano mešajući dok se fil ne zgusne.Ostaviti da se ohladi.Umutiti puter i sjediniti sa ohlađenim filom.Mlako mleko pomešati sa vanil šećerom i preliti preko koru. Ostaviti da kora upije fil i filovati koru.Umutiti šlag sa hladnim mlekom i premazati preko fila.Ohladiti kolač i seći.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.