burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Slavske stanglice od urmi i susama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

urme

300 g urme

susam

50 g susam

lesnik,badem

200 g lesnik ili badem

cokolada

100 g cokolada

Slavske stanglice od urmi i susama

300gr urmi potopiti na 15tak minuta u vrucu vodu. Za to vreme na suvom tiganju tostirati 50gr susama(da blago porumeni) Pripremiti 200gr mlevenih pecenih lesnika( moze i kikiriki ili badem) Urme ocistiti od kostice,skinuti kozicu(nije obavezno)U secko staviti malo urmi,malo lesnika i sve sjediniti.Ponoviti postupak doks e cela smesa ne sjedini. Dobijenu masu podeliti na 3 dela pa na radnoj povrsini dlanovima razvaljati stapice duzine 25 do 30cm. Svaki posuti susamom i uvaljati lepo da se susam zalepi. Drskom varjace napraviti kanalice po sredini u koje treba uliti istopljenu cokoladu. 100gr cokolade otopiti na pari sa 2 kasike ulja i napuniti kanale,Po zelji ukrasiti celim lesnikom,bademom ili orahom( po izboru) Kada se stegne seci na sitne stanglice. Prijatno !

Koraci pripreme

Priprema smese

Urme ocistiti od kostice,skinuti kozicu(nije obavezno)U secko staviti malo urmi,malo lesnika i sve sjediniti.Ponoviti postupak doks e cela smesa ne sjedini.
Dobijenu masu podeliti na 3 dela pa na radnoj povrsini dlanovima razvaljati stapice duzine 25 do 30cm.
Svaki posuti susamom i uvaljati lepo da se susam zalepi.
Drskom varjace napraviti kanalice po sredini u koje treba uliti istopljenu cokoladu.
100gr cokolade otopiti na pari sa 2 kasike ulja i napuniti kanale,Po zelji ukrasiti celim lesnikom,bademom ili orahom( po izboru)
Kada se stegne seci na sitne stanglice.
Prijatno !

Slavske stanglice od urmi i susama

300gr urmi potopiti na 15tak minuta u vrucu vodu. Za to vreme na suvom tiganju tostirati 50gr susama(da blago porumeni) Pripremiti 200gr mlevenih pecenih lesnika( moze i kikiriki ili badem) Urme ocistiti od kostice,skinuti kozicu(nije obavezno)U secko staviti malo urmi,malo lesnika i sve sjediniti.Ponoviti postupak doks e cela smesa ne sjedini. Dobijenu masu podeliti na 3 dela pa na radnoj povrsini dlanovima razvaljati stapice duzine 25 do 30cm. Svaki posuti susamom i uvaljati lepo da se susam zalepi. Drskom varjace napraviti kanalice po sredini u koje treba uliti istopljenu cokoladu. 100gr cokolade otopiti na pari sa 2 kasike ulja i napuniti kanale,Po zelji ukrasiti celim lesnikom,bademom ili orahom( po izboru) Kada se stegne seci na sitne stanglice. Prijatno !

Koraci pripreme

Priprema smese

Urme ocistiti od kostice,skinuti kozicu(nije obavezno)U secko staviti malo urmi,malo lesnika i sve sjediniti.Ponoviti postupak doks e cela smesa ne sjedini.
Dobijenu masu podeliti na 3 dela pa na radnoj povrsini dlanovima razvaljati stapice duzine 25 do 30cm.
Svaki posuti susamom i uvaljati lepo da se susam zalepi.
Drskom varjace napraviti kanalice po sredini u koje treba uliti istopljenu cokoladu.
100gr cokolade otopiti na pari sa 2 kasike ulja i napuniti kanale,Po zelji ukrasiti celim lesnikom,bademom ili orahom( po izboru)
Kada se stegne seci na sitne stanglice.
Prijatno !

Autor

Vanja1
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept