0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
100 g Margarin
50 g Secer
50 g Smedji secer
1 komad Jaje
150 g Mleveni keks
150 g Mleveni orasi
1 kesica Puding vanila bez kuvanja
200 ml Mleko
100 g Margarin
Ukusan je i brzo se pravi, odlican je na svakoj Slavi.
Margarin otopiti sa secerom i smedjim secerom. Pazljivo umešati jaje. Kuvati jos minut dva. Skinuti sa vatre i umešati kekse, mlevene orase, kokos i vanil secer. Istresti u kalup. Treba da je debljina prsta.
Umutiti puding sa mlekom. Posebno umutiti margarin sa secerom u prahu. Zatim dve smese sjediniti da se dobija lepa glatka smesa. Svetli deo premazati preko tamnog.
Kolac ostaviti da se stegne par sati. Skinuti kalup i posuti kakaom u prahu. Dekoracija po zelji. Seci na stangle, kocke, rombove. Prijatno.
Ukusan je i brzo se pravi, odlican je na svakoj Slavi.
Margarin otopiti sa secerom i smedjim secerom. Pazljivo umešati jaje. Kuvati jos minut dva. Skinuti sa vatre i umešati kekse, mlevene orase, kokos i vanil secer. Istresti u kalup. Treba da je debljina prsta.
Umutiti puding sa mlekom. Posebno umutiti margarin sa secerom u prahu. Zatim dve smese sjediniti da se dobija lepa glatka smesa. Svetli deo premazati preko tamnog.
Kolac ostaviti da se stegne par sati. Skinuti kalup i posuti kakaom u prahu. Dekoracija po zelji. Seci na stangle, kocke, rombove. Prijatno.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.