0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
300 g Brasno
1 komad Limun rendana kora
100 g Mast
1 komad Jaje
1 prstohvat So
2 kašika Kisela pavlaka
4 kašika Pekmez od kajsija
60 g Mleveni orasi
2 kašika Secer
2 komad Zumanjak
Kolac koji je odmah mekan, ali je odlican i ako odstoji. Tako da je idealan za svako slavlje. Lako se pravi, izdasan i dekorativan.
U prosejano brasno dodati sve sastojke sem kakao praha.
Testo deliti na tri dela. U jedan umesiti kakao
Orahe samleti i pomesati sa secerom i vanil secerom
Slaganje kolaca je sledece. Razviti jedan deo zutog testa. Premazati pekmezom od kajsija i posuti sa pola kolicine smese od mlevenih oraha. Na to se stavlja razvijena kakao kora. Premaze sa pekmezom od kajsija i sipa se preostala kolicina mlevenih oraha. Na to se razvije poslednja zuta kora. Malo se izbocka viljuskom.
Zagrejati rernu na 180 stepeni i peci kolac oko 25 minuta.
Zumanjke pomesati sa prah secerom. Treba sa je srednje gusto. Pred kraj pecenja sa ovom smesom se premaze kolac i jos ostavi u rerni da se malo preliv stvrdne.
Kolac koji je odmah mekan, ali je odlican i ako odstoji. Tako da je idealan za svako slavlje. Lako se pravi, izdasan i dekorativan.
U prosejano brasno dodati sve sastojke sem kakao praha.
Testo deliti na tri dela. U jedan umesiti kakao
Orahe samleti i pomesati sa secerom i vanil secerom
Slaganje kolaca je sledece. Razviti jedan deo zutog testa. Premazati pekmezom od kajsija i posuti sa pola kolicine smese od mlevenih oraha. Na to se stavlja razvijena kakao kora. Premaze sa pekmezom od kajsija i sipa se preostala kolicina mlevenih oraha. Na to se razvije poslednja zuta kora. Malo se izbocka viljuskom.
Zagrejati rernu na 180 stepeni i peci kolac oko 25 minuta.
Zumanjke pomesati sa prah secerom. Treba sa je srednje gusto. Pred kraj pecenja sa ovom smesom se premaze kolac i jos ostavi u rerni da se malo preliv stvrdne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.