burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Rozika stangle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore

300 g Brasno

100 g C Šećer u prahu

1 komad Limun rendana kora

100 g Mast

1 kesica C Vanilin šećer

1 komad C Prašak za pecivo

1 komad Jaje

1 prstohvat So

2 kašika Kisela pavlaka

1 kašika C Kakao prah

Potrebno je jos

4 kašika Pekmez od kajsija

60 g Mleveni orasi

2 kašika Secer

1 kesica C Vanilin šećer

Za preliv

2 komad Zumanjak

50 g C Šećer u prahu

Rozika stangle

Kolac koji je odmah mekan, ali je odlican i ako odstoji. Tako da je idealan za svako slavlje. Lako se pravi, izdasan i dekorativan.

Koraci pripreme

Korak 1

U prosejano brasno dodati sve sastojke sem kakao praha.
Testo deliti na tri dela. U jedan umesiti kakao

Korak 2

Orahe samleti i pomesati sa secerom i vanil secerom

Korak 3

Slaganje kolaca je sledece. Razviti jedan deo zutog testa. Premazati pekmezom od kajsija i posuti sa pola kolicine smese od mlevenih oraha. Na to se stavlja razvijena kakao kora. Premaze sa pekmezom od kajsija i sipa se preostala kolicina mlevenih oraha. Na to se razvije poslednja zuta kora. Malo se izbocka viljuskom.

Korak 4

Zagrejati rernu na 180 stepeni i peci kolac oko 25 minuta.

Korak 5

Zumanjke pomesati sa prah secerom. Treba sa je srednje gusto. Pred kraj pecenja sa ovom smesom se premaze kolac i jos ostavi u rerni da se malo preliv stvrdne.

Naši proizvodi

Rozika stangle

Kolac koji je odmah mekan, ali je odlican i ako odstoji. Tako da je idealan za svako slavlje. Lako se pravi, izdasan i dekorativan.

Koraci pripreme

Korak 1

U prosejano brasno dodati sve sastojke sem kakao praha.
Testo deliti na tri dela. U jedan umesiti kakao

Korak 2

Orahe samleti i pomesati sa secerom i vanil secerom

Korak 3

Slaganje kolaca je sledece. Razviti jedan deo zutog testa. Premazati pekmezom od kajsija i posuti sa pola kolicine smese od mlevenih oraha. Na to se stavlja razvijena kakao kora. Premaze sa pekmezom od kajsija i sipa se preostala kolicina mlevenih oraha. Na to se razvije poslednja zuta kora. Malo se izbocka viljuskom.

Korak 4

Zagrejati rernu na 180 stepeni i peci kolac oko 25 minuta.

Korak 5

Zumanjke pomesati sa prah secerom. Treba sa je srednje gusto. Pred kraj pecenja sa ovom smesom se premaze kolac i jos ostavi u rerni da se malo preliv stvrdne.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept