1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
50
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
50
250 g margarina
80 g C šećera u prahu
1 kesica Burbon vanila
300 g mekog brašna
2 kašika hladne vode
2 kašika kisele pavlake
150 g bele čokolade
1,5 kašika ulja
50 g listića badema
Ukusni, idealni uz čaj ili kafu, tope se u ustima!
Margarin sobne temperature stavite u posudu, dodajte šećer u prahu i burbon vanilin šećer pa mikserom penasto umutite. Dodajte kokos, brašno, vodu i kiselu pavlaku, pa još jednom kratko sjedinite mikserom u mrvičastu smesu a onda odložite mikser i rukom zamesite fino kompaktno testo koje se ne raspada.Nije potrebno držati testo u frižideru nego odmah prelazite na izradu keksića. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom rastanjite testo na nekih 7-8mm i kalupom po želji vadite kekse.Kekse slažite na pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta dok lepo ne porumene.
Za dekoraciju otopite belu čokoladu izlomljenu na kocke sa uljem,na najmanjoj vatri, na pari. Kada se malo prohladi spuštajte gornju površinu svakog keksa u belu čokoladu i slažite na tacnu. Odmah na jednu stranu keksa pospite kokos a na drugu pečene listiće badema.
Ukusni, idealni uz čaj ili kafu, tope se u ustima!
Margarin sobne temperature stavite u posudu, dodajte šećer u prahu i burbon vanilin šećer pa mikserom penasto umutite. Dodajte kokos, brašno, vodu i kiselu pavlaku, pa još jednom kratko sjedinite mikserom u mrvičastu smesu a onda odložite mikser i rukom zamesite fino kompaktno testo koje se ne raspada.Nije potrebno držati testo u frižideru nego odmah prelazite na izradu keksića. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom rastanjite testo na nekih 7-8mm i kalupom po želji vadite kekse.Kekse slažite na pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta dok lepo ne porumene.
Za dekoraciju otopite belu čokoladu izlomljenu na kocke sa uljem,na najmanjoj vatri, na pari. Kada se malo prohladi spuštajte gornju površinu svakog keksa u belu čokoladu i slažite na tacnu. Odmah na jednu stranu keksa pospite kokos a na drugu pečene listiće badema.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.