burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija50

Rafaelo keksi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
50

Sastojci

Za pripremu testa

250 g margarina

80 g C šećera u prahu

1 kesica Burbon vanila

120 g C Kokosovo brašno

300 g mekog brašna

2 kašika hladne vode

2 kašika kisele pavlake

Za dekorisanje

150 g bele čokolade

1,5 kašika ulja

100 g C Kokosovo brašno

50 g listića badema

Rafaelo keksi

Ukusni, idealni uz čaj ili kafu, tope se u ustima!

Koraci pripreme

Za pripremu testa

Margarin sobne temperature stavite u posudu, dodajte šećer u prahu i burbon vanilin šećer pa mikserom penasto umutite. Dodajte kokos, brašno, vodu i kiselu pavlaku, pa još jednom kratko sjedinite mikserom u mrvičastu smesu a onda odložite mikser i rukom zamesite fino kompaktno testo koje se ne raspada.Nije potrebno držati testo u frižideru nego odmah prelazite na izradu keksića. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom rastanjite testo na nekih 7-8mm i kalupom po želji vadite kekse.Kekse slažite na pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta dok lepo ne porumene.

Za dekorisanje

Za dekoraciju otopite belu čokoladu izlomljenu na kocke sa uljem,na najmanjoj vatri, na pari. Kada se malo prohladi spuštajte gornju površinu svakog keksa u belu čokoladu i slažite na tacnu. Odmah na jednu stranu keksa pospite kokos a na drugu pečene listiće badema.

Naši proizvodi

Rafaelo keksi

Ukusni, idealni uz čaj ili kafu, tope se u ustima!

Koraci pripreme

Za pripremu testa

Margarin sobne temperature stavite u posudu, dodajte šećer u prahu i burbon vanilin šećer pa mikserom penasto umutite. Dodajte kokos, brašno, vodu i kiselu pavlaku, pa još jednom kratko sjedinite mikserom u mrvičastu smesu a onda odložite mikser i rukom zamesite fino kompaktno testo koje se ne raspada.Nije potrebno držati testo u frižideru nego odmah prelazite na izradu keksića. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom rastanjite testo na nekih 7-8mm i kalupom po želji vadite kekse.Kekse slažite na pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta dok lepo ne porumene.

Za dekorisanje

Za dekoraciju otopite belu čokoladu izlomljenu na kocke sa uljem,na najmanjoj vatri, na pari. Kada se malo prohladi spuštajte gornju površinu svakog keksa u belu čokoladu i slažite na tacnu. Odmah na jednu stranu keksa pospite kokos a na drugu pečene listiće badema.

Autor

Slađana
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept