1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
500 g brašna
250 g margarina
1 kašičica arome vanile
1/2 komad limuna
nekoliko kašika džema od šljiva
nekoliko kašika džema od manga ( ili neki drugi žuti džem)
Mirisni kolačići za svaku priliku
Umutiti razmekšan margarin sa šećerom u prahu , pa dodavati kašiku po kašiku prosejanog brašna , kašičicu arome vanile i narendane korice od pola limuna.
Ostaviti u frižideru oko pola sata.
Testo rastanjiti oklagijom na željenu debljinu ( ne narasta pa lako može da se odredi).
Ja tanjim na 3-5mm.
Vaditi modlom željene oblike.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne počnu da se rumene po ivici.
Nakon pečenja , odmah skinuti sa pleha da dodatno ne pregore.
Prohlađene filovati džemom po izboru i po vrhu posuti mešavinom prah šećera i vanile.
Od ove količine se dobije se oko 40 duplih kolačića.
Mirisni kolačići za svaku priliku
Umutiti razmekšan margarin sa šećerom u prahu , pa dodavati kašiku po kašiku prosejanog brašna , kašičicu arome vanile i narendane korice od pola limuna.
Ostaviti u frižideru oko pola sata.
Testo rastanjiti oklagijom na željenu debljinu ( ne narasta pa lako može da se odredi).
Ja tanjim na 3-5mm.
Vaditi modlom željene oblike.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne počnu da se rumene po ivici.
Nakon pečenja , odmah skinuti sa pleha da dodatno ne pregore.
Prohlađene filovati džemom po izboru i po vrhu posuti mešavinom prah šećera i vanile.
Od ove količine se dobije se oko 40 duplih kolačića.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.