burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Posni kolačići sa džemom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Testo:

500 g brašna

250 g margarina

250 g C Šećer u prahu

1 kašičica arome vanile

1/2 komad limuna

Ostalo:

nekoliko kašika džema od šljiva

nekoliko kašika džema od manga ( ili neki drugi žuti džem)

nekoliko kašika C Šećer u prahu

2 kesica C Vanilin šećer

Posni kolačići sa džemom

Mirisni kolačići za svaku priliku

Koraci pripreme

Korak 1

Umutiti razmekšan margarin sa šećerom u prahu , pa dodavati kašiku po kašiku prosejanog brašna , kašičicu arome vanile i narendane korice od pola limuna.
Ostaviti u frižideru oko pola sata.

Korak 2

Testo rastanjiti oklagijom na željenu debljinu ( ne narasta pa lako može da se odredi).
Ja tanjim na 3-5mm.
Vaditi modlom željene oblike.

Korak 3

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne počnu da se rumene po ivici.
Nakon pečenja , odmah skinuti sa pleha da dodatno ne pregore.
Prohlađene filovati džemom po izboru i po vrhu posuti mešavinom prah šećera i vanile.
Od ove količine se dobije se oko 40 duplih kolačića.

Naši proizvodi

Posni kolačići sa džemom

Mirisni kolačići za svaku priliku

Koraci pripreme

Korak 1

Umutiti razmekšan margarin sa šećerom u prahu , pa dodavati kašiku po kašiku prosejanog brašna , kašičicu arome vanile i narendane korice od pola limuna.
Ostaviti u frižideru oko pola sata.

Korak 2

Testo rastanjiti oklagijom na željenu debljinu ( ne narasta pa lako može da se odredi).
Ja tanjim na 3-5mm.
Vaditi modlom željene oblike.

Korak 3

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne počnu da se rumene po ivici.
Nakon pečenja , odmah skinuti sa pleha da dodatno ne pregore.
Prohlađene filovati džemom po izboru i po vrhu posuti mešavinom prah šećera i vanile.
Od ove količine se dobije se oko 40 duplih kolačića.

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept