0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
20
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
300 g mlevenih oraha
1 komad pomorandža - kora i sok
200 g čokolade
4 kašika ulja
Tako malo sastojaka, a tako ukusni. Tope se u ustima.
Izmešajte mlevene orahe sa šećerom u prahu i sitno narendanom korom od pomorandže i vanilin šećerom. Postepeno dodajte sok od pomorandže da smesa ne bi bila isuviše meka i mesite smesu. Ako dodate previše oceđenog soka (sve zavisi od veličine i sočnosti pomorandže) i smesa bude premekana stavite je na oko pola sata u zamrzivač da se stegne da biste mogli da je oblikujete. Oblikujte polumesece, poređajte ih na pek papir i stavite u frižider da se malo stegnu dok pripremite glazuru.
Za glazuru otopite na laganoj vatri nalomkanu čokoladu sa uljem, uz povremeno mešanje. Prelijte preko kolača i ostavite da se glazura ohladi i stegne.
Tako malo sastojaka, a tako ukusni. Tope se u ustima.
Izmešajte mlevene orahe sa šećerom u prahu i sitno narendanom korom od pomorandže i vanilin šećerom. Postepeno dodajte sok od pomorandže da smesa ne bi bila isuviše meka i mesite smesu. Ako dodate previše oceđenog soka (sve zavisi od veličine i sočnosti pomorandže) i smesa bude premekana stavite je na oko pola sata u zamrzivač da se stegne da biste mogli da je oblikujete. Oblikujte polumesece, poređajte ih na pek papir i stavite u frižider da se malo stegnu dok pripremite glazuru.
Za glazuru otopite na laganoj vatri nalomkanu čokoladu sa uljem, uz povremeno mešanje. Prelijte preko kolača i ostavite da se glazura ohladi i stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.