0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
24
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
24
100 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
200 g mlevenih prepečenih lešnika
2 kašika čia semenki
6 kašika vode
oko 100 g mlevenog posnog keksa
Ukusni kolačići sa lešnicima i čokoladom, vrlo jednostavni za spremanje, mogu biti u posnoj ili mrsnoj varijanti.
Dve kašike čia semenki prelijte sa 6 kašika vode i ostavite 15 minuta da malo nabubre. U mrsnoj varijanti kolača umesto ovako natopljenih čia semenki koristiti jedno jaje.
Omekšali margarin umutite sa šećerom u prahu, dodajte sitno narendanu čokoladu, mlevene lešnike i vanilin šećer i sve izmešajte. Na kraju dodajte pripremljene čia semenke (ili živo jaje) i smesu dobro umesite rukama. Pošto je smesa lepljiva i dosta mekana ostavite je pola sata u frižider ili zamrzivač da se stegne da je lakše oblikujete.
Vlažnim rukama oblikujte kupice i valjajte u mleven keks. Za posnu varijantu koristite posni keks, a za mrsnu može i pti ber sa maslacem ili klasična plazma.
Ukusni kolačići sa lešnicima i čokoladom, vrlo jednostavni za spremanje, mogu biti u posnoj ili mrsnoj varijanti.
Dve kašike čia semenki prelijte sa 6 kašika vode i ostavite 15 minuta da malo nabubre. U mrsnoj varijanti kolača umesto ovako natopljenih čia semenki koristiti jedno jaje.
Omekšali margarin umutite sa šećerom u prahu, dodajte sitno narendanu čokoladu, mlevene lešnike i vanilin šećer i sve izmešajte. Na kraju dodajte pripremljene čia semenke (ili živo jaje) i smesu dobro umesite rukama. Pošto je smesa lepljiva i dosta mekana ostavite je pola sata u frižider ili zamrzivač da se stegne da je lakše oblikujete.
Vlažnim rukama oblikujte kupice i valjajte u mleven keks. Za posnu varijantu koristite posni keks, a za mrsnu može i pti ber sa maslacem ili klasična plazma.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.