burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija24

Minjoni sa lešnicima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
24

Sastojci

Minjoni

100 g margarina

200 g C Šećer u prahu

200 g čokolade za kuvanje

200 g mlevenih prepečenih lešnika

2 kašika čia semenki

6 kašika vode

1 kesica C Vanilin šećer

Za valjanje

oko 100 g mlevenog posnog keksa

Minjoni sa lešnicima

Ukusni kolačići sa lešnicima i čokoladom, vrlo jednostavni za spremanje, mogu biti u posnoj ili mrsnoj varijanti.

Koraci pripreme

Priprema čia semenki

Dve kašike čia semenki prelijte sa 6 kašika vode i ostavite 15 minuta da malo nabubre. U mrsnoj varijanti kolača umesto ovako natopljenih čia semenki koristiti jedno jaje.

Priprema minjona

Omekšali margarin umutite sa šećerom u prahu, dodajte sitno narendanu čokoladu, mlevene lešnike i vanilin šećer i sve izmešajte. Na kraju dodajte pripremljene čia semenke (ili živo jaje) i smesu dobro umesite rukama. Pošto je smesa lepljiva i dosta mekana ostavite je pola sata u frižider ili zamrzivač da se stegne da je lakše oblikujete.

Formiranje minjona

Vlažnim rukama oblikujte kupice i valjajte u mleven keks. Za posnu varijantu koristite posni keks, a za mrsnu može i pti ber sa maslacem ili klasična plazma.

Naši proizvodi

Minjoni sa lešnicima

Ukusni kolačići sa lešnicima i čokoladom, vrlo jednostavni za spremanje, mogu biti u posnoj ili mrsnoj varijanti.

Koraci pripreme

Priprema čia semenki

Dve kašike čia semenki prelijte sa 6 kašika vode i ostavite 15 minuta da malo nabubre. U mrsnoj varijanti kolača umesto ovako natopljenih čia semenki koristiti jedno jaje.

Priprema minjona

Omekšali margarin umutite sa šećerom u prahu, dodajte sitno narendanu čokoladu, mlevene lešnike i vanilin šećer i sve izmešajte. Na kraju dodajte pripremljene čia semenke (ili živo jaje) i smesu dobro umesite rukama. Pošto je smesa lepljiva i dosta mekana ostavite je pola sata u frižider ili zamrzivač da se stegne da je lakše oblikujete.

Formiranje minjona

Vlažnim rukama oblikujte kupice i valjajte u mleven keks. Za posnu varijantu koristite posni keks, a za mrsnu može i pti ber sa maslacem ili klasična plazma.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept