0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
100 g Margarin
80 g Mleveni mak
1 komad Limun korica
180 g Brasno
2 komad Jaja
150 ml Voda
50 ml Limun sok
150 g Margarin
Lepi su meki i veoma ukusni. Za sve one koji ne vole suvise slatke kolace.
Margarin pomešati sa secero u prahu. Dodati mleveni mak, vanil secer, limun koricu i jaja. Pomešati. Na kraju dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo.
Smesu za keksice puniti u spric. Na pek papir istiskati krugove.
Peci keksice na 170 stepeni oko 15 minuta.
Pomesati vodu i limun sok. Gustin dodati i dobro pomesati bez grudvica. Pristaviti kuvati da se zgusne. Ohladiti krem.
Margarin pomesati sa secerom u prahu. Smesu dodati u ohladjen limun krem.
Lepiti dva keksa sa limun kremom. Lakse je kad se krem sipa u spric.
Keksi su odmah meki. Ako odstoje ukusi se jos bolje sjedine. Prijatno
Lepi su meki i veoma ukusni. Za sve one koji ne vole suvise slatke kolace.
Margarin pomešati sa secero u prahu. Dodati mleveni mak, vanil secer, limun koricu i jaja. Pomešati. Na kraju dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo.
Smesu za keksice puniti u spric. Na pek papir istiskati krugove.
Peci keksice na 170 stepeni oko 15 minuta.
Pomesati vodu i limun sok. Gustin dodati i dobro pomesati bez grudvica. Pristaviti kuvati da se zgusne. Ohladiti krem.
Margarin pomesati sa secerom u prahu. Smesu dodati u ohladjen limun krem.
Lepiti dva keksa sa limun kremom. Lakse je kad se krem sipa u spric.
Keksi su odmah meki. Ako odstoje ukusi se jos bolje sjedine. Prijatno
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.