burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija5

Kokos kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
5

Sastojci

Kokos kolač Kora

4 komad jaja

4 kašika šećer

2 kašika brašna

2 kašika C Čvrstin

2 kašika ulja

20 ml mleka

4 kašika ekstrata ruma

FIL

4 komad jaja

200 g šećera

100 g čokolade za kuvanje

250 g putera

250 g kesten pirea

3 kašika ekstrata ruma

Završni deo

2 kesica C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Kokos kolač

Za ljubitelje kokosa odličan izbor

Koraci pripreme

Kora: Belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući kašiku po kašiku šećera.Zatim dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom.Smanjiti brzinu mućenja pa sipati ulje u tankom mlazu.Na kraju dodati mešavinu brašna i gustina pa dobro izmešati.Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za koru.Peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni dok ne porumeni.Posebno sjediniti mleko i rum pa poprskati prohlađenu koru.

Fil:
Sjediniti jaja i šećer pa kuvati na pari neprekidno mešajući dok se čećer ne rastopi.Uohlđaenu smesu dodati omekšali puter i umutiti mikserom.Na kraju dodati kesten pire i ekstrat ruma, pa miksati dok se ne dobije glatka smesa.Na kraju koru premazati filom od kestena.Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko kore .Ukrasiti rendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Kokos kolač

Za ljubitelje kokosa odličan izbor

Koraci pripreme

Kora: Belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući kašiku po kašiku šećera.Zatim dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom.Smanjiti brzinu mućenja pa sipati ulje u tankom mlazu.Na kraju dodati mešavinu brašna i gustina pa dobro izmešati.Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za koru.Peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni dok ne porumeni.Posebno sjediniti mleko i rum pa poprskati prohlađenu koru.

Fil:
Sjediniti jaja i šećer pa kuvati na pari neprekidno mešajući dok se čećer ne rastopi.Uohlđaenu smesu dodati omekšali puter i umutiti mikserom.Na kraju dodati kesten pire i ekstrat ruma, pa miksati dok se ne dobije glatka smesa.Na kraju koru premazati filom od kestena.Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko kore .Ukrasiti rendanom čokoladom.

Autor

likica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept