burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Keks štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Za smesu:

200 g šećer

100 g margarin

70 ml voda

2 kesica C Vanilin šećer

300 g mleveni keks

200 g C Zamena za mleko u prahu

Za glazuru:

150 g čokolada za kuvanje

3 kašika ulje

Keks štanglice

Ukus im je neodoljiv.

Koraci pripreme

1

Za smesu:U šerpu usuti šećer,dodati vanilin šećer,vodu i staviti na ringlu te promešati.Pustiti da vri 2 minuta,pa dodati margarin,skloniti sa ringle i mešati dok se margarin ne otopi.Dodati C zamenu za mleko u prahu i umutiti mikserom.Zatim dodati mleveni keks i izmiksati.

2

Pleh obložiti providnom prianjajućom folijom,rasporediti pripremljenu smesu,poravnati i ostaviti da se ohladi.

3

Za glazuru:Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati ulje te otopiti na pati.Pripremljenom glazurom preliti kolač i ostaviti da se ohladi i stegne.

Kolač seći na štanglice,servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Keks štanglice

Ukus im je neodoljiv.

Koraci pripreme

1

Za smesu:U šerpu usuti šećer,dodati vanilin šećer,vodu i staviti na ringlu te promešati.Pustiti da vri 2 minuta,pa dodati margarin,skloniti sa ringle i mešati dok se margarin ne otopi.Dodati C zamenu za mleko u prahu i umutiti mikserom.Zatim dodati mleveni keks i izmiksati.

2

Pleh obložiti providnom prianjajućom folijom,rasporediti pripremljenu smesu,poravnati i ostaviti da se ohladi.

3

Za glazuru:Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati ulje te otopiti na pati.Pripremljenom glazurom preliti kolač i ostaviti da se ohladi i stegne.

Kolač seći na štanglice,servirati i poslužiti.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept