burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija7

Doboš oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
7

Sastojci

Doboš oblanda

7 komad jaja

7 kašika šećer

2 kesica C Vanilin šećer

150 g čokolade za kuvanje

5 komad C oblande

250 g margarina

80 g C Šećer u prahu

Glazura

80 g čokolade za kuvanje

2 kašika ulja

30 g bele čokolade za ukrašavanje

Doboš oblanda

Za ljubitelje oblandi ovo je pravi izbor

Koraci pripreme

Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom, pa kuvati na pari uz neprekidno mešanje dok se smesa ne zgusne. Dodati kockice izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastope. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu sjediniti ohlađenim filom od čokolade i dobro izjednačiti obe smese. Uzeti list oblande, pa hrapavu stranu premazati četvrtinom fila. Prekriti drugom oblandom . postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši sav material.

Rastopiti sa malo ulja, i premazati oblandu. Kad se čokolada stegne rastopiti belu čokoladu i prošarati
oblandu.
Najbolje je kad koristite margarin da koristite pola putera koji je ukusniji ali opusta fila i pola margarina koji bolje steže fil.

Naši proizvodi

Doboš oblanda

Za ljubitelje oblandi ovo je pravi izbor

Koraci pripreme

Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom, pa kuvati na pari uz neprekidno mešanje dok se smesa ne zgusne. Dodati kockice izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastope. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu sjediniti ohlađenim filom od čokolade i dobro izjednačiti obe smese. Uzeti list oblande, pa hrapavu stranu premazati četvrtinom fila. Prekriti drugom oblandom . postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši sav material.

Rastopiti sa malo ulja, i premazati oblandu. Kad se čokolada stegne rastopiti belu čokoladu i prošarati
oblandu.
Najbolje je kad koristite margarin da koristite pola putera koji je ukusniji ali opusta fila i pola margarina koji bolje steže fil.

Autor

likica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept