0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
16
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
16
300 g mleveni keks
200 g šećera
1 kašičica kafe
oko 150 ml mleka
150 g maslaca
150 g šećera
1 kašika čia semenki
Jednostavan rolat sa keksom, kokosom i kafom.
Pomešati mleven keks, šećer i kafu i uz mešenje rukom postepeno dolivati mleko da dobijete ujednačenu smesu koju možete da razvijete u koru. Količina mleka zavisi od vrste keksa koji koristite.
Smesu razvijte u pravougaonik veličine 20x30cm na celofan ili pek papir.
Kednu kašiku čia semenki prelijte sa 4-5 kašika vode i ostavite u frižider 15 minuta. Umesto natopljenih čia semenki možete koristiti jaje.
penasto umutite maslac, dodajte šećer, kokosovo brašno i pripremljene čia semenke (ili jaje) i zamesite ujednačenu smesu. Smesu sa kokosom ravnomerno rasporedite preko crne kore..
Pažljivo uvijte rolat pomoću celofana ili pek papira i pospite kokosovim brašnom.
Jednostavan rolat sa keksom, kokosom i kafom.
Pomešati mleven keks, šećer i kafu i uz mešenje rukom postepeno dolivati mleko da dobijete ujednačenu smesu koju možete da razvijete u koru. Količina mleka zavisi od vrste keksa koji koristite.
Smesu razvijte u pravougaonik veličine 20x30cm na celofan ili pek papir.
Kednu kašiku čia semenki prelijte sa 4-5 kašika vode i ostavite u frižider 15 minuta. Umesto natopljenih čia semenki možete koristiti jaje.
penasto umutite maslac, dodajte šećer, kokosovo brašno i pripremljene čia semenke (ili jaje) i zamesite ujednačenu smesu. Smesu sa kokosom ravnomerno rasporedite preko crne kore..
Pažljivo uvijte rolat pomoću celofana ili pek papira i pospite kokosovim brašnom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.