0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
30
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
30
400 g mlevenog keksa
125 g margarina
100 ml sveže isceđen sok od pomorandže
150 g čokolade za kuvanje
6 kašika ulja
320 g šećera
80 ml vode
125 g margarina
200 g C Zamena za mleko u prahu
150 g bele čokolade
6 kašika ulja
Vrlo izdašan kolač sa keksom, mlekom u prahu, pomorandžom i dve vrste čokolade. Topi se u ustima.
Koru zamesiti od šećera u prahu, mlevenog keksa, omekšalog margarina isečenog na kockice i soka od pomorandže (sveže isceđenog).
Smesu rasporediti u pleh veličine 30x20 cm (ili slične) obložen folijom.
Crnu čokoladu otopiti sa uljem na niskoj temperaturi, pa preliti preko kore.
Dobro ušpinovati 320 g šećera sa 80 ml vode (kao za slatko) pa u to dodati margarin (125 g) isečen na kockice, pa kada se on otopi dodati i mleko uprahu (200 g) i sve lepo izmešati. Kratko prohladiti da se ne stegne previše pa preliti preko čokolade. Ostaviti da se skroz ohladi i stegne pa preliti belom glazurom.
Otopiti na nižoj temperaturi belu čokoladu sa uljem, kratko prohladiti pa preliti preko fila.
Ostaviti kolač da se glazura skroz ohladi i stegne, pa iseći na štanglice.
Vrlo izdašan kolač sa keksom, mlekom u prahu, pomorandžom i dve vrste čokolade. Topi se u ustima.
Koru zamesiti od šećera u prahu, mlevenog keksa, omekšalog margarina isečenog na kockice i soka od pomorandže (sveže isceđenog).
Smesu rasporediti u pleh veličine 30x20 cm (ili slične) obložen folijom.
Crnu čokoladu otopiti sa uljem na niskoj temperaturi, pa preliti preko kore.
Dobro ušpinovati 320 g šećera sa 80 ml vode (kao za slatko) pa u to dodati margarin (125 g) isečen na kockice, pa kada se on otopi dodati i mleko uprahu (200 g) i sve lepo izmešati. Kratko prohladiti da se ne stegne previše pa preliti preko čokolade. Ostaviti da se skroz ohladi i stegne pa preliti belom glazurom.
Otopiti na nižoj temperaturi belu čokoladu sa uljem, kratko prohladiti pa preliti preko fila.
Ostaviti kolač da se glazura skroz ohladi i stegne, pa iseći na štanglice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.