burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija30

Bele štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
30

Sastojci

Kora

250 g C Šećer u prahu

400 g mlevenog keksa

125 g margarina

100 ml sveže isceđen sok od pomorandže

Preliv od crne čokolade

150 g čokolade za kuvanje

6 kašika ulja

Fil

320 g šećera

80 ml vode

125 g margarina

200 g C Zamena za mleko u prahu

Preliv od bele čokolade

150 g bele čokolade

6 kašika ulja

Bele štanglice

Vrlo izdašan kolač sa keksom, mlekom u prahu, pomorandžom i dve vrste čokolade. Topi se u ustima.

Koraci pripreme

Priprema kore

Koru zamesiti od šećera u prahu, mlevenog keksa, omekšalog margarina isečenog na kockice i soka od pomorandže (sveže isceđenog).
Smesu rasporediti u pleh veličine 30x20 cm (ili slične) obložen folijom.

Priprema crnog preliva

Crnu čokoladu otopiti sa uljem na niskoj temperaturi, pa preliti preko kore.

Priprema fila

Dobro ušpinovati 320 g šećera sa 80 ml vode (kao za slatko) pa u to dodati margarin (125 g) isečen na kockice, pa kada se on otopi dodati i mleko uprahu (200 g) i sve lepo izmešati. Kratko prohladiti da se ne stegne previše pa preliti preko čokolade. Ostaviti da se skroz ohladi i stegne pa preliti belom glazurom.

Priprema bele glazure

Otopiti na nižoj temperaturi belu čokoladu sa uljem, kratko prohladiti pa preliti preko fila.

Serviranje

Ostaviti kolač da se glazura skroz ohladi i stegne, pa iseći na štanglice.

Naši proizvodi

Bele štanglice

Vrlo izdašan kolač sa keksom, mlekom u prahu, pomorandžom i dve vrste čokolade. Topi se u ustima.

Koraci pripreme

Priprema kore

Koru zamesiti od šećera u prahu, mlevenog keksa, omekšalog margarina isečenog na kockice i soka od pomorandže (sveže isceđenog).
Smesu rasporediti u pleh veličine 30x20 cm (ili slične) obložen folijom.

Priprema crnog preliva

Crnu čokoladu otopiti sa uljem na niskoj temperaturi, pa preliti preko kore.

Priprema fila

Dobro ušpinovati 320 g šećera sa 80 ml vode (kao za slatko) pa u to dodati margarin (125 g) isečen na kockice, pa kada se on otopi dodati i mleko uprahu (200 g) i sve lepo izmešati. Kratko prohladiti da se ne stegne previše pa preliti preko čokolade. Ostaviti da se skroz ohladi i stegne pa preliti belom glazurom.

Priprema bele glazure

Otopiti na nižoj temperaturi belu čokoladu sa uljem, kratko prohladiti pa preliti preko fila.

Serviranje

Ostaviti kolač da se glazura skroz ohladi i stegne, pa iseći na štanglice.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept