Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Zorica džem
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 9 tegli od 750 ml
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Šljive oprati pod mlazom vode, izvaditi koščice i iseckati na pola.
Posuti 1 kg šećera i C vanilin šećerom i ostaviti da sudskoj u hladnom, 24h.
Sutradan kuvati, 2 do 3 h dok se dno šerpe ne vidi tj. ne bude ukuvan.
Topli džem sipati u tople i sterilisane tegle.
Zavrnuti isto tako čistim poklopcem, okrenuti tegle naopako, staviti u drvenu gajbicu i umotati velikim ćebetom, frotirom.
Nakon 24h izvaditi i poređati u ostavu i koristiti.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Najbolje se koristi za palačinke, kolače, rolnice ili kašikom staviti u usta i uživati kao da je slatko.