burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Zorica džem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

15 kg očišćenih šljiva

1 kg šećera

3-4 C vanilin šećera (po želji)

Zorica džem

Koraci pripreme

Šljive oprati pod mlazom vode, izvaditi koščice i iseckati na pola.

Posuti 1 kg šećera i C vanilin šećerom i ostaviti da sudskoj u hladnom, 24h.

Sutradan kuvati, 2 do 3 h dok se dno šerpe ne vidi tj. ne bude ukuvan.

Topli džem sipati u tople i sterilisane tegle.

Zavrnuti isto tako čistim poklopcem, okrenuti tegle naopako, staviti u drvenu gajbicu i umotati velikim ćebetom, frotirom.

Nakon 24h izvaditi i poređati u ostavu i koristiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Zorica džem

Koraci pripreme

Šljive oprati pod mlazom vode, izvaditi koščice i iseckati na pola.

Posuti 1 kg šećera i C vanilin šećerom i ostaviti da sudskoj u hladnom, 24h.

Sutradan kuvati, 2 do 3 h dok se dno šerpe ne vidi tj. ne bude ukuvan.

Topli džem sipati u tople i sterilisane tegle.

Zavrnuti isto tako čistim poklopcem, okrenuti tegle naopako, staviti u drvenu gajbicu i umotati velikim ćebetom, frotirom.

Nakon 24h izvaditi i poređati u ostavu i koristiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept