C Slatka tradicija

Sastojci
6 kg ribizli
2 C limuntusa
4-5 kg šećera
4 l vode

Naši proizvodi
Limuntus

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Sok od ribizle

Sirup.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 100
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Oprane i oceđene ribizle odvojiti od peteljki i dobro izgnječiti.

Sipati dve kesice C limuntusa i vode.

Sve dobro izmešati i ostaviti da stoji 24h najbolje u podrumu.

Nakon toga staviti mešavinu na šporet i sačekati da provri.

Čim provri skloniti i sačekati da se ohladi, zatim procediti.

U dobijenu tečnost sipati šećer i još jednom prokuvati, mešati dok se šećer ne istopi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Topao sirup sipati u staklene flaše.