burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija100

Sok od ribizle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
100

Sastojci

6 kg ribizli

2 C limuntusa

4-5 kg šećera

4 l vode

Sok od ribizle

Koraci pripreme

Oprane i oceđene ribizle odvojiti od peteljki i dobro izgnječiti.

Sipati dve kesice C limuntusa i vode.

Sve dobro izmešati i ostaviti da stoji 24h najbolje u podrumu.

Nakon toga staviti mešavinu na šporet i sačekati da provri.

Čim provri skloniti i sačekati da se ohladi, zatim procediti.

U dobijenu tečnost sipati šećer i još jednom prokuvati, mešati dok se šećer ne istopi.

Naši proizvodi

Sok od ribizle

Koraci pripreme

Oprane i oceđene ribizle odvojiti od peteljki i dobro izgnječiti.

Sipati dve kesice C limuntusa i vode.

Sve dobro izmešati i ostaviti da stoji 24h najbolje u podrumu.

Nakon toga staviti mešavinu na šporet i sačekati da provri.

Čim provri skloniti i sačekati da se ohladi, zatim procediti.

U dobijenu tečnost sipati šećer i još jednom prokuvati, mešati dok se šećer ne istopi.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept