C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg očišćenih kajsija
750 g šećera
1 C limuntus

Naši proizvodi
Limuntus

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dejana

Sok od kajsija

Sirup.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 2
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kajsije pripremiti kao za džem, pa posuti preko njih šećer i C limuntus, prekriti krpom i ostaviti preko noći da pusti sok.

Odstojale kajsije usitniti štapnim mikserom i staviti na šporet da se kuva.

Kada izbije ključ smanjiti na najmanju temperaturu, pa kuvati još desetak minuta, za to vreme će se pojavljivati pena koju trebate skinuti koliko možete.

Za to vreme pripremite flaše, sterilišite u rerni na 100°C oko 15 min.

Vruć sok sipati u tople flaše,zatvorite i ostavite u rerni da se postepeno hlade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata