C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg višanja
1 kg šećera
1/2 kesice C limuntusa
2 kesice C vanilin šećera
1 dl vode

Naši proizvodi
Limuntus Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Slađini recepti

Slatko od višanja

Recept za domaće slatko od višanja, koje će vaši gosti obožavati!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 2 teglice
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Ušpinovati dobro šećer sa 1 dl vode, pa dodati očišćene višnje.

Posuti po višnjama C limuntus i C vanilin šećer. Kuvati oko 30 min i tokom kuvanja sklanjati penu.

Malo softa sipati u tacnu i ohladiti, pa kada po sredini povučete kašičicom i ostane trag - slatko je kuvano. 10 min pred kraj kuvanja staviti limun isečen na kolutiće.

Skuvano slatko skloniti sa vatre, protresti šerpu i sakupiti penu.

Šerpu zatim pokriti vlažnom krpom i tek sutradan sipati u tegle.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata