C Slatka tradicija

Sastojci
3 kg šećera
1 C vanilin šećer
3 kg smokvi
2 C limuntusa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Limuntus

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Slatko od smokvi

Uz malo muke do vrlo slatkog užitka

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6 tegli
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U jedan sud sipati 1 litar vode i 1 C limuntus, promešati i kada se lepo otopi u tu vodu stavljati očišćene smokve. Procediti smokve.

U šerpu sipati šećer, C vanilin šećer i 1 čašu vode.

Ušpinovati šećer i u njega dodati proceđene smokve. Nikako ne mešati, samo s vremena na vreme protresite šerpu.

Posle pola sata kuvanja izvaditi na jedan tanjirić malo tečnosti i ostaviti da se ohladi.

Ako je potrebno kuvati još malo do željene gustine.

Kada je slatko skuvano, preko šerpe staviti mokru krpu i ostaviti slatko da prenoći.

Sutradan sipati slatko u tegle.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Osim limuntusa u slatko se može staviti i neka kriška limuna.