burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija3-4 tegle

Slatko od plavog patlidžana i šljiva

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
3-4 tegle

Sastojci

1,2 kg šljiva

800 g plavog patlidžana

2 kg šećera

malo orahovače ili ruma

3-4 kesice C vanilin šećera

1 kesica C limuntusa

Slatko od plavog patlidžana i šljiva

Koraci pripreme

Odabrati čvrste šljive, iseći ih kao ružice na polovine, ne ljuštiti ih, staviti u krečnu vodu da odstoje 1 sat.

Plavi patlidžan, posebna vrsta, ima ga na pijaci, skinuti peteljku i iseći na kolutove pa staviti u krečnu vodu 1 sat.

Oprati dobro i dodati ušpinovan šećer. Ušpinovani šećer napravite ređi jer se brzo zgusne.

Na pola kuvanja dodati pola rakijske čašice orahovače ili ruma i 3-4 kesice C vanilin šećera.

Protresti povremeno i na tacnu vaditi sok da procenite gustinu i pre sklanjanja sa ringle posuti 1 C limuntus.

Pokupiti penu ako je ima i pokriti sa mokrom krpom i ostaviti da se hladi do sutradan.

Staviti u tegle i uživati u izazovu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Slatko od plavog patlidžana i šljiva

Koraci pripreme

Odabrati čvrste šljive, iseći ih kao ružice na polovine, ne ljuštiti ih, staviti u krečnu vodu da odstoje 1 sat.

Plavi patlidžan, posebna vrsta, ima ga na pijaci, skinuti peteljku i iseći na kolutove pa staviti u krečnu vodu 1 sat.

Oprati dobro i dodati ušpinovan šećer. Ušpinovani šećer napravite ređi jer se brzo zgusne.

Na pola kuvanja dodati pola rakijske čašice orahovače ili ruma i 3-4 kesice C vanilin šećera.

Protresti povremeno i na tacnu vaditi sok da procenite gustinu i pre sklanjanja sa ringle posuti 1 C limuntus.

Pokupiti penu ako je ima i pokriti sa mokrom krpom i ostaviti da se hladi do sutradan.

Staviti u tegle i uživati u izazovu.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept