C Slatka tradicija

Sastojci
100 g narandžine kore
150 g šećera
1 kesica C Vanilin šećera
voda po potrebi
malo C Limuntusa
malo C Sode bikarbone

Naši proizvodi
Vanilin šećer Limuntus Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Sneško domaćica

Slatko od narandžine kore

Osvežavajuće slatko koje možete koristiti i prilikom pripreme kolača i torti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 1 manja tegla
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomorandžu dobro oprati u rastvoru vode i sode bikarbone. Iseći pomorandžu na kriške iste širine, oko 1 cm, oljuštiti i svaku koricu uvijati u rolnicu koju uz pomoć igle i konca nižite kao orglicu.

U šerpu staviti ogrlice od narandžine kore i sipajte hladne vode tako da ih potpuno potopite. Prokuvati desetak minuta.

Vodu baciti, naliti ponovo hladnu vodu i postupak ponavljajte najmanje 5 do 6 puta, jer na ovaj način se izvlači gorčina iz kore.

Posebno ušpinovati šećer, vanilin šećer i vodu, oko 2 dl, tj. količina vode tek da pokrije šećer. Kuvati da se šećer otopi pa dodati rolnice i kuvati oko 20 minuta.

Pred kraj dodajte malo limuntusa i tako vruće sipajte u teglu i zatvorite poklopcem.

Okrenite naopako i kada se prohladi vratiti u prvobitni položaj i ostaviti u ostavu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata