burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija1,5 tegla od 1 kg

Slatko od kajsija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
1,5 tegla od 1 kg

Sastojci

1,5 kg kajsija (pola kg otpadne u ljuštenju i košticama)

1 kg šećera

1 kesica C limuntusa

1 limun

Slatko od kajsija

Koraci pripreme

Kajsije ljuštiti i svaku oljuštenu stavljati u krečnu vodu.

Kad i poslednju kajsiju oljuštimo treba da odstoje 30 min u krečnoj vodi.

Zatim kajsije isprati sa vodom pa svaku kajsiju iseći na pola, vaditi košticu i spuštati u vodu gde je razmućen C limuntus.(2 l vode 1 C limuntus)

U ovoj vodi kajsije treba da odstoje još 30 min.

Ušpinovati šećer sa 2 dl vode, pa kada se šećer istopio staviti proceđene kajsije i kuvati oko 30 min.

Pred kraj dodati limun isečen na kolutove.

Pokupiti penu pa šerpu povezati sa mokrom krpom i tek sutradan sipati u tegle.

Krečna voda:
U malo kreča (šaka ugašenog kreča ili u prahu) sipati vodu oko 2 l i razmutiti dobro pa ostaviti 10 min dok se voda izbistri, a kreč padne na dno.

Lagano u drugom sudu sipati vodu iz kreča, procediti ali vodeći računa da ne krene i kreč.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Slatko od kajsija

Koraci pripreme

Kajsije ljuštiti i svaku oljuštenu stavljati u krečnu vodu.

Kad i poslednju kajsiju oljuštimo treba da odstoje 30 min u krečnoj vodi.

Zatim kajsije isprati sa vodom pa svaku kajsiju iseći na pola, vaditi košticu i spuštati u vodu gde je razmućen C limuntus.(2 l vode 1 C limuntus)

U ovoj vodi kajsije treba da odstoje još 30 min.

Ušpinovati šećer sa 2 dl vode, pa kada se šećer istopio staviti proceđene kajsije i kuvati oko 30 min.

Pred kraj dodati limun isečen na kolutove.

Pokupiti penu pa šerpu povezati sa mokrom krpom i tek sutradan sipati u tegle.

Krečna voda:
U malo kreča (šaka ugašenog kreča ili u prahu) sipati vodu oko 2 l i razmutiti dobro pa ostaviti 10 min dok se voda izbistri, a kreč padne na dno.

Lagano u drugom sudu sipati vodu iz kreča, procediti ali vodeći računa da ne krene i kreč.

Autor

blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept