C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg jagoda (očišćenih)
1,2 kg šećera
2 kesice C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Slatko od jagoda

Najbolje slatko-slatko od jagoda.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Jagode oprati, očistiti i izmeriti. U veću šerpu ređati red jagoda red šećera. Usuti i C vanilin šećer.

Poklopiti i ostaviti da u frižideru odstoji 10 sati. Jagode puste tečnost i ne treba dodavati vodu.

Staviti na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi. Ne mešati, samo malo protresti šerpu. Treba da kljuca, ali da ne izađe iz šerpe, pa po potrebi temperaturu ringle povećavati i smanjivati. Skidati penu.

Slatko je kuvano kad je sirup dovoljno gust. A sirup je dovoljno gust kad iz kašike pada u krupnim teškim kapima ili ako stavite kašiku sirupa na tacnu, ostavite da se ohladi, a onda kašikom pravite liniju i linija ostaje.

Kad je kuvano, skloniti sa ringle, pokriti vlažnom platnenom salvetom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Zatim skloniti salvetu, vratiti na ringlu, pustiti još 2-3 ključa, skloniti sa ringle, dobro skinuti penu, opet pokriti vlažnom salvetom i ostaviti da odstoji 10-12 sati na sobnoj temperaturi.

Čiste i suve tegle staviti u rernu, uključiti je na 100 C. Posle 30 minuta izvaditi tegle, ostaviti da se skroz ohlade.

Sipati slatko i dobro zatvoriti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja slatko kuvam od 2 kg jagoda.