C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg sitnog čeri paradajza
1 kg šećera
4 dl vode
1 limun
1 mala kašičica C limuntusa
1 kesica C vanilin šećera
4-5 listova rozetle

Naši proizvodi
Limuntus Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Slatko od čeri paradajza

Glavnu ulogu je činio čeri paradajz iz moje bašte i mirišljava biljčica rozetla.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 2 velike tegle
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U dublju šerpu staviti šećer i vodu i kuvati dok ne počne da vri još desetak minuta posle toga. Skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se prohladi.

Vratiti na ringlu, dodati čeri koji ste oprali i osušili. Kuvati oko 2 sata kod mene je to na jačini 4 od 9.

Ako se pojavi pena skinite je, kod mene se nije stvarala.

U toku kuvanja dodati prvo C limuntus i C vanilin šećer. Pred kraj staviti listove rozetle i limun sečen na tanke kolutove.

Kada sok dostigne gustinu meda i počne da se hvata skrama na soku, slatko je gotovo.

Vrelo sipati u tegle, poklopiti metalnim poklopcima i okrenuti tegle naopako. Ostaviti da se ohlade i vratiti u normalni položaj.

Od ove količine se dobiju 2 velike tegle.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Inače rozetla je mirišljava biljka iz roda muškatli i njeni mirišljavi listovi daju poseban ukus slatku.