C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg belog grožđa bez semena
100 g badema
1,25 kg šećera
3 dl vode
1 kesica C Limuntus
1 ceo limun
po želji list rozetle

Naši proizvodi
Limuntus

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slatko od belog grožđa

Za mirisno dobro jutro.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Očistite grožđe od peteljki, dobro ga operite i ostavite da se ocedi.

Dok se grožđe cedi i suši, u sud u koji ćete kuvati slatko sipajte šećer i vodu i na laganoj vatri kuvajte dok sirup koji ste dobili ne počne da se zgušnjava. Tek tada dodajte grožđe.

Pojačajte vatru. Slatko nemojte mešati, tek povremeno protresite šerpu da bi sva zrna bila obložena šećerom.

Ako se tokom kuvanja pojavi pena, pažljivo je uklonite kašikom. Ukoliko na pijaci ne pronađete grožđe bez semenki, one će prilkom kuvanja isplivati na površinu, te i njih kašikom uklonite.

Kuvajte slatko sve dok se na površini ne pojave veliki bistri mehuri. Tada dodajte kesicu limunutsa i kolutove limuna po želji.

Limun će vrlo lepo delovati u teglici i donekle napraviti balans sa šećerom. Isto važi i za list rozetle, divne biljke koja se tu i tamo može pronaći na pijacama.

Dodajte i bademe i kuvajte još dva-tri minuta, sklonite ga s ringle.

Sud u kom ste ga kuvali prekrijte pamučnom krpom koju ste pre toga natopili hladnom vodom i dobro je iscedili.

Ostavite sve da stoji do sutradan u isto vreme, a nakon toga slatko sipajte u teglice i dobro ih zatvorite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata