C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg očišćenih belih trešanja
1 kg kristal šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 šipka vanile
1 limun
2 čaše vode

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač jasna

Slatko od belih trešanja

Starinski recept za slatko od belih trešanja. Mirisno i divno.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Trešnje operite i očistite ih od eventualnog lišća, peteljki i koštica. Ostavite da odkaplju na đevđiru.

Uzmite šerpu u kojoj kuvate slatko, sipajte šećer, dolijte vodu i kuvajte na jakoj temperaturi gust sirup.

Kada je sirup gotov spustite u njega trešnje. Kuvajte i dalje, pa dodajte C vanilin šećer, vanilu i limun isečen na kolutove (predhodno opran).

Temperatura grejnog tela i dalje treba da bude jaka. Slatko je gotovo kada sirup sipan iz kašike, ne teče u jednom mlazu već u prekidima, tj. u teškim kapima.

Tada openite i pokrijte sa čistom kuhinjskom krpom. Ostavite da stoji 12 sata.

Pripremite čiste, suve teglice sipajte slatko u njih pazeći da u svakoj bude dovoljno plodova i safta.

Povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.

Slatko će trajati nepromnenjeno sve do sledeće godine. Naravno, ako ga ne pojedete do tad.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Plodove koje birate za slatko treba da budu zdravi, neprezreli i krupni. Slatko od trešanja možete kuvati i od rumenih i crvenih trešanja. Ako želite da crvene trešnje u slatku budu bele, morate u toku kuvanja staviti u šerpu kašičicu vinobrana.