Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Mleveni paradajz
Sastojci
10 kg očišćenog zrelog paradajza
10 ravnih kašičica soli
1 kesica C vinobrana
1 veza lista celera
1 veza peršunovog lišća
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Paradajz isecite na veće komade i sameljite na mašini za meso na najkrupnije sito.
Samleven paradajz sipati u vecu šerpu i dodati 10 ravnih kašičica soli, 1 vezu seckanog celerovog lišća,1 veza seckanog peršunovog lišća i 1 kesicu C vinobrana od 5 g.
Sve dobro izmešati i ostaviti 24 časa da stoji pri tome povremeno izmešate paradajz. Sipati u flaše.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Za ovaj recept potrebno je 11 kg paradajza da bi dobili 10 kg očišćenog paradajza.