C Slatka tradicija

Sastojci
5 kg trešanja
2,5 kg šećera
5 C Vanilin šećera
3 C želatina od 10 g

Naši proizvodi
Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Marmelada od trešanja

Jednostavno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5 teglica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Očistiti trešnje i oprati, izvaditi koštice i staviti u dublju šerpu.

Preko njih staviti oko 1,5 kg šećera, C vanilin šećer i promešati.

Može da se ostavi preko noći tako ili nekoliko sati pa staviti na ringlu i kuvati jedan sat i skidati penu.

Možete sami da procenite gustinu od prilike kada se za trećinu smanji u šerpi.

Dodate ostatak šećera i C želatin pomešan sa nekoliko kašika šećera. Lepo izmešati i kuvati jos oko 10 min.

Tako vruć sipati u staklene sterilisane tegle, zatvoriti poklopac i okrenuti ih da stoje na poklopcu bar 5 min.

Zatim ih pokrijete da se polako hlade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Držati na hladnom mestu.