Početna > Recepti > Recepti za zimnicu > Marmelada od trešanja
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 5 teglica
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Očistiti trešnje i oprati, izvaditi koštice i staviti u dublju šerpu.
Preko njih staviti oko 1,5 kg šećera, C vanilin šećer i promešati.
Može da se ostavi preko noći tako ili nekoliko sati pa staviti na ringlu i kuvati jedan sat i skidati penu.
Možete sami da procenite gustinu od prilike kada se za trećinu smanji u šerpi.
Dodate ostatak šećera i C želatin pomešan sa nekoliko kašika šećera. Lepo izmešati i kuvati jos oko 10 min.
Tako vruć sipati u staklene sterilisane tegle, zatvoriti poklopac i okrenuti ih da stoje na poklopcu bar 5 min.
Zatim ih pokrijete da se polako hlade.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs