burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Marmelada od trešanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

5 kg trešanja

2,5 kg šećera

5 C Vanilin šećera

3 C želatina od 10 g

Marmelada od trešanja

Koraci pripreme

Očistiti trešnje i oprati, izvaditi koštice i staviti u dublju šerpu.

Preko njih staviti oko 1,5 kg šećera, C vanilin šećer i promešati.

Može da se ostavi preko noći tako ili nekoliko sati pa staviti na ringlu i kuvati jedan sat i skidati penu.

Možete sami da procenite gustinu od prilike kada se za trećinu smanji u šerpi.

Dodate ostatak šećera i C želatin pomešan sa nekoliko kašika šećera. Lepo izmešati i kuvati jos oko 10 min.

Tako vruć sipati u staklene sterilisane tegle, zatvoriti poklopac i okrenuti ih da stoje na poklopcu bar 5 min.

Zatim ih pokrijete da se polako hlade.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Marmelada od trešanja

Koraci pripreme

Očistiti trešnje i oprati, izvaditi koštice i staviti u dublju šerpu.

Preko njih staviti oko 1,5 kg šećera, C vanilin šećer i promešati.

Može da se ostavi preko noći tako ili nekoliko sati pa staviti na ringlu i kuvati jedan sat i skidati penu.

Možete sami da procenite gustinu od prilike kada se za trećinu smanji u šerpi.

Dodate ostatak šećera i C želatin pomešan sa nekoliko kašika šećera. Lepo izmešati i kuvati jos oko 10 min.

Tako vruć sipati u staklene sterilisane tegle, zatvoriti poklopac i okrenuti ih da stoje na poklopcu bar 5 min.

Zatim ih pokrijete da se polako hlade.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept