C Slatka tradicija

Sastojci
2 kg smokvi
400 g šećera
1/2 kesice C limuntusa
2 kesice C vanilin šećera

Naši proizvodi
Limuntus Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Marmelada od smokve

Idealna marmelada za pravljenje štrudlica

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Smokve treba da su dobro zrele. Oprati ih iseći im peteljke, prepoloviti ih na pola. Sipati šećer, C vanilin sećer i C limuntus. Ostaviti tako da stoji oko 2 sata.

Onda štapnim mikserom izmiksati, pa prebaciti u šerpu u kojoj će se kuvati. Kuvati na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje.

Kada u šerpi ostane trag od varjače, marmelada je skuvana. Sipati u čiste tegle, zatvoriti metalnim čepom i okrenuti da stoji na čepu desetak minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata