C Slatka tradicija

Sastojci
2 kg šljiva ringlov
300 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
1 kesica C želatina
1/2 kašičice C limuntusa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Želatin Limuntus

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Marmelada od ringlova pečena u rerni

Sezona je šljiva i uveliko su stigle šljive koje se zovu ringlovi. Pogledajte moj recept za marmeladu od ringlova pečenu u rerni.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 2 tegle od 730 g
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Šljive dobro oprati i odstraniti koštice. Staviti ih u pekač, posuti šećerom i poklopiti. Ostaviti da stoje 3 do 4 sata da se šećer otopi i šljive puste sok.

Staviti pekač u zagrejanu rernu na 170 C stepeni, sa toplim vazduhom, oko 1 sat, da se šljive zagreju. Meni su se odozgo malo zapekle, ali to ne smeta, samo je marmelada dobila malo tamniju boju.

Sada štapnim mikserom usitniti šljive u kašu. Dodati C vanilin šećer, C limuntus i C želatin onako praškast posuti odozgo bez rastvaranja. Promešajte da se želatin lepo otopi, poklopite i vratite u rernu na 30 minuta.

Marmeladu sipajte u sterilisane tegle do vrha i dobro zatvorite metalnim poklopcem. Okrenite tegle naopako, pokrijte i ostavite da se ohlade. Vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu za zimu.

Ovako spremljena marmelada je bez konzervansa jer način punjenja i hladjenja vakumira tegle pa tako mogu da sačekaju i sledeću sezonu. Kada teglu otvorite čuvajte je u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata