C Slatka tradicija

Sastojci
4 kg trešanja
2 kesice C Vanilin šećera
1 kesica C Limuntusa
4 kašike šećera
400 ml vode

Naši proizvodi
Vanilin šećer Limuntus

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sneško domaćica

Kompot od trešanja

Kada dobijete trešnje, ili imate veću količinu svojih možete napraviti džem, kolače, sok ali i kompot.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 5 velikih tegli
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Trešnje oprati i očistiti od drški i koštica.

Staviti ih u pekač, dodati C vanilin šećer, C limuntus i vodu.

Staviti poklopac od pekača i sve staviti u rernu na 160 C stepeni, sa ventilatorom, da se zagreva 1 sat.

Izvaditi iz rerne, promešati i probati da li je potrebno dodati šećer. U mom slučaju je trebalo da se doda šećer.

Vratiti u rernu i ponovo kuvati još 1 sat.

Vrelo kuvano voće sipati u sterilisane tegle do vrha, zatvoriti poklopcima i okrenuti naopako.

Pokriti i ostaviti da se tegle ohlade. Vratiti u prvobitni položaj i odložiti u ostavu.

Kada zahladni prijaće vam.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata