burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija5 velikih tegli

Kompot od trešanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5 velikih tegli

Sastojci

4 kg trešanja

2 kesice C Vanilin šećera

1 kesica C Limuntusa

4 kašike šećera

400 ml vode

Kompot od trešanja

Koraci pripreme

Trešnje oprati i očistiti od drški i koštica.

Staviti ih u pekač, dodati C vanilin šećer, C limuntus i vodu.

Staviti poklopac od pekača i sve staviti u rernu na 160 C stepeni, sa ventilatorom, da se zagreva 1 sat.

Izvaditi iz rerne, promešati i probati da li je potrebno dodati šećer. U mom slučaju je trebalo da se doda šećer.

Vratiti u rernu i ponovo kuvati još 1 sat.

Vrelo kuvano voće sipati u sterilisane tegle do vrha, zatvoriti poklopcima i okrenuti naopako.

Pokriti i ostaviti da se tegle ohlade. Vratiti u prvobitni položaj i odložiti u ostavu.

Kada zahladni prijaće vam.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kompot od trešanja

Koraci pripreme

Trešnje oprati i očistiti od drški i koštica.

Staviti ih u pekač, dodati C vanilin šećer, C limuntus i vodu.

Staviti poklopac od pekača i sve staviti u rernu na 160 C stepeni, sa ventilatorom, da se zagreva 1 sat.

Izvaditi iz rerne, promešati i probati da li je potrebno dodati šećer. U mom slučaju je trebalo da se doda šećer.

Vratiti u rernu i ponovo kuvati još 1 sat.

Vrelo kuvano voće sipati u sterilisane tegle do vrha, zatvoriti poklopcima i okrenuti naopako.

Pokriti i ostaviti da se tegle ohlade. Vratiti u prvobitni položaj i odložiti u ostavu.

Kada zahladni prijaće vam.

Autor

Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept